Dagens rett
Kyllingvinger er den perfekte fredagskosen
Foto: (zhekos)

Kyllingvinger er den perfekte fredagskosen

Kyllingvinger er fingermat med masse smak, og i oppskriften du får her finner du tips til godt tilbehør.
10 November 2023 - 00:00

Du behøver selvsagt ikke lage alt, men velge deg ut tilbehøret som virker mest fristende. Mens kyllingvingene stekes har du god tid til å lage alle de fristende siderettene. 

Kyllingvinger med løkdip, yohurtdip, tomat- og chilisalsa og kyllingssticks

Kyllingvinger med løkdip, yohurtdip, tomat- og chilisalsa og kyllingssticks

Fremgangsmåte

  1. Kyllingvinger: Legg kyllingvingene i en ildfast form eller i langpannen.
  2. Bland sammen ingrediensene til grillsausen og pensle kyllingvingene godt. Stek ved 180°C i ca. 30 minutter.
  3. Kyllingsticks: Skjær kyllingkjøttet i passe biter, dypp dem i sammenpisket egg og vend dem i strøkavring tilsatt salt og pepper.
  4. Stek bitene i en panne ved middels sterk varme i ca. 3 minutter.
  5. Stikk kyllingsticksene på trepinner.
  6. Løkdip: Rør rømmen til løkdippen glatt og tilsett finrevet løk.
  7. Smak til med salt og pepper samt sitronsaft.
  8. Yoghurtdip: Rør lett i yoghurten.
  9. Rør most hvitløk og urter i yoghurten og smak til med cayennepepper, salt og pepper.
  10. Tomat- og chilisalsa: Snitt et kryss i topp og bunn på tomatene til salsaen og ha dem i kokende vann i ca. 10 sekunder.
  11. Ta dem opp og fjern skinn og stilk.
  12. Fjern frøranden på chiliene.
  13. Ha alle ingrediensene i en matprosessor og mos til passe konsistens.
  14. Smak til med salt.

Tips: Grønnsaker som er godt egnet til å lage rå staver av er gulrot, agurk, paprika, stilkselleri, blomkål, kålrot, neper, reddiker og friske sukkererter. Her skal du bare la fristelsene råde, og følge hjertet i valget. Vask og rens grønnsakene godt, og kutt dem opp i passende staver eller buketter.

Tips:  Salsa kan kjøpes ferdig på glass. Du kan også bruke andre typer dipper. Velg det du liker best.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her