Kyllingvinger med godt følge
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Legg kyllingvingene i en ildfast form eller i langpannen. Bland sammen ingrediensene til grillsausen og pensle kyllingvingene godt. Stek ved 200°C i ca. 30 minutter.
Skjær kyllingkjøttet i passe biter, dypp dem i sammenpisket egg og vend dem i strøkavring tilsatt salt og pepper. Stek bitene i en panne ved middels sterk varme i ca. 3 minutter. Stikk kyllingsticksene på trepinner.
Grønnsaker som er godt egnet til å lage staver av er gulrot, agurk, paprika, stilkselleri, blomkål, kålrot, neper, reddiker og friske sukkererter. Her skal man bare la fristelsene råde, og følge hjertet i valget. Vask og rens grønnsakene godt, og kutt dem opp i passende staver eller buketter.
Rør rømmen til løkdippen glatt og tilsett finrevet løk. Legg noen løkringer på toppen til pynt.
Rør lett i yoghurten til tzatsikien. Riv agurken på et rivjern og sil fra overflødig væske. Rør inn agurk og presset hvitløk i yoghurten og smak til med salt og pepper.
Snitt et kryss i topp og bunn på tomatene til salsaen og ha dem i kokende vann i ca. 10 sekunder. Ta dem opp og fjern skinn og stilk. Fjern frøranden på chiliene. Ha alle ingrediensene i en matprosessor og mos til passe konsistens. Smak til med salt.
PS: Salsa kan kjøpes ferdig på glass. Du kan også bruke andre typer dipper. Velg det du liker best.
Flere deilige oppskrifter med kyllingvinger
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: zhekos
Drikke som passer til denne oppskriften
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.