
Sauser og marinade med appelsin
Appelsincurd

Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
Appelsinmarinade

Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
Cumberlandsaus

Fremgangsmåte
Rasp appelsinskallet, skrell og finhakk løken. Ha det 3 minutter i kokende vann. Avkjøl det raskt.
Rør sennepspulver og malt ingefær sammen med appelsinsaft og sitronsaft. Bland det med ripsgelé. Ha i appelsinskallet og løken. Bland det godt.
La sausen trekke noen timer før bruk.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Appelsindressing

Fremgangsmåte
Bruk en kjøkkenmaskin eller stavmikser til å blande dressingen. Kjør appelsinene til en fin masse og sped med de andre ingrediensene.
Samme fremgangsmåte brukes på andre fruktdressinger. Moden mango og pære egner seg veldig godt til dressinger.
Bruk en spiseskje sitron for å få fargen til å holde seg best mulig.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Gulrotchutney

Fremgangsmåte
Skyll og skrell gulrøttene. Riv dem grovt.
Skrell løkene og skjær dem i terninger.
Vask appelsinene. Riv skallet, og press saften ut av appelsinene.
Bland gulrøtter, løk og appelsinsaft og -skall med vannet i en kasserolle, og la det småkoke under lokk ved svak varme i 5 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene, og la det koke i ytterligere 5 minutter under omrøring.
Hell blandingen på varme, rengjorte glass. Sett på tette lokk. Oppbevares kjølig.
Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney
Slik tar du vare på sommerens bær
Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig