Appelsincurd

Appelsincurd

Fremgangsmåte

  1. Ha appelsinsaft, skall og stjerneanis i en kjele og kok inn til ca. 1 dl. Tilsett saften av en halv lime.
  2. Bland alle ingrediensene i en ildfast bolle/stålbolle. Sett bollen over en kjele med vann, og hold temperaturen rett under kokepunktet (ikke la bollen komme i kontakt med vannet).
  3. Rør hele tiden til den tykner og har fått passe konsistens (ca. 20 minutter). Avkjøl og fyll på rene glass.
 

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Appelsinmarinade

Appelsinmarinade

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til marianden. Ha lyst kjøtt (kylling, svin, kalv) og marinaden i en plastpose.

  2. Knyt posen og bland godt.

  3. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Her finner du flere oppskrifter på deilig tilbehør til desserter og kaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Cumberlandsaus

Cumberlandsaus

Fremgangsmåte

  1. Rasp appelsinskallet, skrell og finhakk løken.
  2. Ha det 3 minutter i kokende vann. Avkjøl det raskt. 
  3. Rør sennepspulver og malt ingefær sammen med appelsinsaft og sitronsaft.
  4. Bland det med ripsgelé.
  5. Ha i appelsinskallet og løken. Bland det godt.
  6. La sausen trekke noen timer før bruk.

Her finner du mange deilige sauser

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

,DauserAppelsindressing

,DauserAppelsindressing

Fremgangsmåte

  1. Bruk en kjøkkenmaskin eller stavmikser til å blande dressingen. Kjør appelsinene til en fin masse og sped med de andre ingrediensene.
  2. Samme fremgangsmåte brukes på andre fruktdressinger. Moden mango og pære egner seg veldig godt til dressinger.
  3. Bruk en spiseskje sitron for å få fargen til å holde seg best mulig.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du gulrotchutney

Slik lager du gulrotchutney

Fremgangsmåte

  1. Skyll og skrell gulrøttene. Riv dem grovt.
  2. Skrell løkene og skjær dem i terninger.
  3. Vask appelsinene. Riv skallet, og press saften ut av appelsinene.
  4. Bland gulrøtter, løk og appelsinsaft og -skall med vannet i en kasserolle, og la det småkoke under lokk ved svak varme i 5 minutter.
  5. Tilsett resten av ingrediensene, og la det koke i ytterligere 5 minutter under omrøring.
  6. Hell blandingen på varme, rengjorte glass. Sett på tette lokk. Oppbevares kjølig.

Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney 

Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her