Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Salat med andebryst, appelsin, reddik og pistasjnøtter

Salat med andebryst, appelsin, reddik og pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Stek andebrystet med skinnsiden ned i 10 minutter. Dryss over salt og pepper på kjøttsiden. Vend og stek videre i 5 minutter til rosastekt. Ta opp av pannen, legg på et kjøkkenpapir og avkjøl i 10 minutter. Fjern skinnet og skjær kjøttet i tynne skiver.

Tips:
Ta vare på fettet i pannen til neste gang du skal råsteke poteter.

Riv litt av skallet fra appelsinene til dressingen og skrell appelsinene. Del i båter og fjern hinnene på båtene. Slik får du fine fileter.

Rens og vask reddikene. Skjær i tynne skiver. Ha dem i iskaldt vann i 5 minutter for maks sprøhet. Gjenta for løken.

Dressing:
Pisk olje, eddik og honning. Smak til med salt og pepper. 

Fordel salatblader på et serveringsfat. Legg på appelsin, reddik og løk og topp med andbrystskivene. Dryss dressingen over. Grovhakk pistasjnøttene og dryss over.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter<<

Mange deilige salater finner du her

Dressingen er vel så viktig for resultatet

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kreolsk kyllingsalat

Kreolsk kyllingsalat

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i tynne strimler.

Del over chilipepperen, ta ut frøene og finhakk pepperen. Bland chilipepper og urter, og vend kyllingstykkene i blandingen.

Stek strimlene raskt i smør i forholdsvis varm panne. Ta ut strimlene.

Skjær av skallet på appelsinene og skjær ut båter uten hinner. Del sjampinjongene i skiver.

Grovriv salaten og bland alle ingrediensene. Pynt med paranøtter og server med brød. 

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter<<

Mange deilige salater finner du her

Dressingen er vel så viktig for resultatet

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kyllingsalat med peanøtter

Kyllingsalat med peanøtter

Fremgangsmåte

Skjær kyllingkjøttet i biter. Kok pastaen etter anvisning på pakningen.

Skjær bort topp og bunn på appelsinene og skjær vekk skall og alt det hvite. Skjær ut hinnefrie båter.

Skjær stilksellerien i strimler og ananasen i biter. Del druene i to. Legg salatingrediensene på et fat og dryss over peanøtter.

Rør sammen majones og karri. Bland inn yoghurt og smak til med sukker. Server karrisausen ved siden av salaten. 

Flere gode oppskrifter med kylling

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter<<

Mange deilige salater finner du her

Dressingen er vel så viktig for resultatet

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fargerik salat med skinke

Fargerik salat med skinke

Fremgangsmåte

Kok aspargesbønnene et par minutter i lettsaltet, fosskokende vann til de så vidt er møre. Avkjøl raskt i kaldt vann og la dem renne godt av.

Ha på skinke i terninger/smårettskinke

Anrett salaten på et fat og fordel aspargesbønnene over. Legg appelsinbåter, ananas og skinke på toppen.

Lag  fransk salatdressingog drypp over salaten.

Tips: Hvis du vil ha enda mer mat i salaten, kan du tilsette osteterninger, gjerne en med mye smak som feta.

Tips: Server med ulike brød: Ciabatta, foccacio, nan, pita, filone, panini'-brød med olje og valnøtter, brød med soltørkede tomater.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter<<

Mange deilige salater finner du her

Dressingen er vel så viktig for resultatet

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Røkt lammelår med appelsinsalat

Røkt lammelår med appelsinsalat

Fremgangsmåte

Skjær skallet og det hvite av appelsinene. Skjær så appelsinene i skiver, ca ½ cm tykke, og anrett på en tallerken eller et fat.

Skjær olivene i skiver og legg over.

Hell olivenolje og balsamicoeddik jevnt over appelsinene og krydre med salt, pepper og litt sukker. Legg lammelårskivene på toppen og pynt med basilikumblader.

Server med godt brød. 

Her er mange flere oppskrifter med lam

De beste oppskrifter med appelsin

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Røkt lammelår med appelsin- og fennikelsalat

Røkt lammelår med appelsin- og fennikelsalat

Fremgangsmåte

Skjær fennikel i strimler og la det småkoke i appelsinjuice i ca. 15 minutter. Rør inn smør og chili.

Fordel lammelåret på tallerkenene med appelsin- og fennikelsalat.

Strø over gressløk, koriander, karve og revet appelsinskall rett før servering.

Kan også brukes på koldtbord.

Flere gode oppskrifter med lam

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter<<

Mange deilige salater finner du her

Dressingen er vel så viktig for resultatet

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull
Ukens kake
Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull

Søtt, syrlig og kaldt i skjønn forening med seig nøttebunn. Det blir vanskelig å holde fingrene unna.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv
Godbiter i pollisten

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv

Men disse sommelierfavorittene finnes altså et tastetrykk unna, og vil garantert by på mye god vinopplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her