Salat med andebryst, appelsin, reddik og pistasjnøtter

Salat med andebryst, appelsin, reddik og pistasjnøtter

Fremgangsmåte

  1. Stek andebrystet med skinnsiden ned i 10 minutter.
  2. Dryss over salt og pepper på kjøttsiden.
  3. Vend og stek videre i 5 minutter til rosastekt.
  4. Ta opp av pannen, legg på et kjøkkenpapir og avkjøl i 10 minutter.
  5. Fjern skinnet og skjær kjøttet i tynne skiver.
  6. Tips: Ta vare på fettet i pannen til neste gang du skal råsteke poteter.
  7. Riv litt av skallet fra appelsinene til dressingen og skrell appelsinene.
  8. Del i båter og fjern hinnene på båtene. Slik får du fine fileter.
  9. Rens og vask reddikene. Skjær i tynne skiver. Ha dem i iskaldt vann i 5 minutter for maks sprøhet. Gjenta for løken.
  10. Dressing: Pisk olje, eddik og honning. Smak til med salt og pepper. 
  11. Fordel salatblader på et serveringsfat. Legg på appelsin, reddik og løk og topp med andbrystskivene.
  12. Drypp dressingen over. Grovhakk pistasjnøttene og dryss over.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kreolsk kyllingsalat

Kreolsk kyllingsalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingfileten i tynne skiver.
  2. Del chilien, ta ut frøene og finhakk den.
  3. Bland chili og urter, og vend kyllingstykkene i blandingen.
  4. Stek kyllingen raskt i olje i forholdsvis varm panne. Ta den ut.
  5. Skjær av skallet på appelsinene og skjær ut båter uten hinner.
  6. Rens granateplet og ta vare på frøene.
  7. Grovriv salaten og bland alle ingrediensene.
  8. Bland dressingen og drypp over.
  9. Pynt med pecannøtter og server med brød. 

Vi byr på mange flere deilige kyllingsalater

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kyllingsalat med peanøtter

Kyllingsalat med peanøtter

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingkjøttet i biter. Kok pastaen etter anvisning på pakningen.
  2. Skjær bort topp og bunn på appelsinene og skjær vekk skall og alt det hvite. Skjær ut hinnefrie båter.
  3. Skjær stilksellerien i strimler og ananasen i biter. Del druene i to.
  4. Legg salatingrediensene på et fat og dryss over peanøtter.
  5. Rør sammen majones og karri. Bland inn yoghurt og smak til med sukker.
  6. Server karrisausen ved siden av salaten. 

Vi byr på mange andre deilige kyllingsalater

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fargerik salat med skinke

Fargerik salat med skinke

Fremgangsmåte

  1. Kok aspargesbønnene et par minutter i lettsaltet, fosskokende vann til de så vidt er møre.
  2. Avkjøl raskt i kaldt vann og la dem renne godt av.
  3. Ha på skinke i terninger/smårettskinke
  4. Anrett salaten på et fat og fordel aspargesbønnene over.
  5. Legg appelsinbåter, ananas og skinke på toppen.
  6. Lag  fransk salatdressingog drypp over salaten.

Tips: Hvis du vil ha enda mer mat i salaten, kan du tilsette osteterninger, gjerne en med mye smak som feta.

Tips: Server med ulike brød: Ciabatta, foccacio, nan, pita, filone, panini'-brød med olje og valnøtter, brød med soltørkede tomater.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Mange deilige salater finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Røkt lammelår med appelsinsalat

Røkt lammelår med appelsinsalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær skallet og det hvite av appelsinene. Skjær så appelsinene i skiver, ca ½ cm tykke, og anrett på en tallerken eller et fat.
  2. Skjær olivene i skiver og legg over.
  3. Hell olivenolje og balsamicoeddik jevnt over appelsinene og krydre med salt, pepper og litt sukker.
  4. Legg lammelårskivene på toppen og pynt med basilikumblader.
  5. Server med godt brød. 

Her er mange flere oppskrifter med lam

De beste oppskrifter med appelsin

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Røkt lammelår med appelsin- og fennikelsalat

Røkt lammelår med appelsin- og fennikelsalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær fennikel i strimler og la det småkoke i appelsinjuice i ca. 15 minutter.
  2. Rør inn smør og chili.
  3. Fordel lammelåret på tallerkenene med appelsin- og fennikelsalat.
  4. Strø over gressløk, koriander, karve og revet appelsinskall rett før servering.

Tips: Retten kan også brukes på koldtbord.

Mange andre deilige retter med lam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her