Salat med andebryst, appelsin, reddik og pistasjnĂžtter

Salat med andebryst, appelsin, reddik og pistasjnĂžtter

FremgangsmÄte

  1. Stek andebrystet med skinnsiden ned i 10 minutter.
  2. Dryss over salt og pepper pÄ kjÞttsiden.
  3. Vend og stek videre i 5 minutter til rosastekt.
  4. Ta opp av pannen, legg pÄ et kjÞkkenpapir og avkjÞl i 10 minutter.
  5. Fjern skinnet og skjĂŠr kjĂžttet i tynne skiver.
  6. Tips: Ta vare pĂ„ fettet i pannen til neste gang du skal rĂ„steke poteter.
  7. Riv litt av skallet fra appelsinene til dressingen og skrell appelsinene.
  8. Del i bÄter og fjern hinnene pÄ bÄtene. Slik fÄr du fine fileter.
  9. Rens og vask reddikene. SkjĂŠr i tynne skiver. Ha dem i iskaldt vann i 5 minutter for maks sprĂžhet. Gjenta for lĂžken.
  10. Dressing: Pisk olje, eddik og honning. Smak til med salt og pepper. 
  11. Fordel salatblader pÄ et serveringsfat. Legg pÄ appelsin, reddik og lÞk og topp med andbrystskivene.
  12. Drypp dressingen over. Grovhakk pistasjnĂžttene og dryss over.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kreolsk kyllingsalat

Kreolsk kyllingsalat

FremgangsmÄte

  1. SkjĂŠr kyllingfileten i tynne skiver.
  2. Del chilien, ta ut frĂžene og finhakk den.
  3. Bland chili og urter, og vend kyllingstykkene i blandingen.
  4. Stek kyllingen raskt i olje i forholdsvis varm panne. Ta den ut.
  5. SkjÊr av skallet pÄ appelsinene og skjÊr ut bÄter uten hinner.
  6. Rens granateplet og ta vare pÄ frÞene.
  7. Grovriv salaten og bland alle ingrediensene.
  8. Bland dressingen og drypp over.
  9. Pynt med pecannĂžtter og server med brĂžd. 

Vi byr pÄ mange flere deilige kyllingsalater

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent pĂ„ aperitif +  og oppnĂ„ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kyllingsalat med peanĂžtter

Kyllingsalat med peanĂžtter

FremgangsmÄte

  1. SkjÊr kyllingkjÞttet i biter. Kok pastaen etter anvisning pÄ pakningen.
  2. SkjÊr bort topp og bunn pÄ appelsinene og skjÊr vekk skall og alt det hvite. SkjÊr ut hinnefrie bÄter.
  3. SkjĂŠr stilksellerien i strimler og ananasen i biter. Del druene i to.
  4. Legg salatingrediensene pÄ et fat og dryss over peanÞtter.
  5. RĂžr sammen majones og karri. Bland inn yoghurt og smak til med sukker.
  6. Server karrisausen ved siden av salaten. 

Vi byr pĂ„ mange andre deilige kyllingsalater

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent pĂ„ aperitif +  og oppnĂ„ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fargerik salat med skinke

Fargerik salat med skinke

FremgangsmÄte

  1. Kok aspargesbÞnnene et par minutter i lettsaltet, fosskokende vann til de sÄ vidt er mÞre.
  2. AvkjĂžl raskt i kaldt vann og la dem renne godt av.
  3. Ha pĂ„ skinke i terninger/smĂ„rettskinke
  4. Anrett salaten pÄ et fat og fordel aspargesbÞnnene over.
  5. Legg appelsinbÄter, ananas og skinke pÄ toppen.
  6. Lag  fransk salatdressingog drypp over salaten.

Tips: Hvis du vil ha enda mer mat i salaten, kan du tilsette osteterninger, gjerne en med mye smak som feta.

Tips: Server med ulike brĂžd: Ciabatta, foccacio, nan, pita, filone, panini'-brĂžd med olje og valnĂžtter, brĂžd med soltĂžrkede tomater.

Lei av Ă„ lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Mange deilige salater finner du her

Bli abonnent pĂ„ aperitif +  og oppnĂ„ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

RÞkt lammelÄr med appelsinsalat

RÞkt lammelÄr med appelsinsalat

FremgangsmÄte

  1. SkjĂŠr skallet og det hvite av appelsinene. SkjĂŠr sĂ„ appelsinene i skiver, ca œ cm tykke, og anrett pĂ„ en tallerken eller et fat.
  2. SkjĂŠr olivene i skiver og legg over.
  3. Hell olivenolje og balsamicoeddik jevnt over appelsinene og krydre med salt, pepper og litt sukker.
  4. Legg lammelÄrskivene pÄ toppen og pynt med basilikumblader.
  5. Server med godt brĂžd. 

Her er mange flere oppskrifter med lam

De beste oppskrifter med appelsin

Bli abonnent pĂ„ aperitif +  og oppnĂ„ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

RÞkt lammelÄr med appelsin- og fennikelsalat

RÞkt lammelÄr med appelsin- og fennikelsalat

FremgangsmÄte

  1. SkjÊr fennikel i strimler og la det smÄkoke i appelsinjuice i ca. 15 minutter.
  2. RĂžr inn smĂžr og chili.
  3. Fordel lammelÄret pÄ tallerkenene med appelsin- og fennikelsalat.
  4. StrĂž over gresslĂžk, koriander, karve og revet appelsinskall rett fĂžr servering.

Tips: Retten kan ogsÄ brukes pÄ koldtbord.

Mange andre deilige retter med lam

Bli abonnent pĂ„ aperitif +  og oppnĂ„ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil

Du stÄr pÄ polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nÊr: Bestill vÄr sms-tjeneste og du fÄr tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede stÄr i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bÊrekraftige restaurant har ogsÄ tre stjerner
+

Verdens mest bÊrekraftige restaurant har ogsÄ tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er ogsÄ verdens mest bÊrekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbĂžlgen i Italia, de har ogsĂ„ laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke sÄ vanskelig Ä lage pepperkakehus nÄr du har en god oppskrift. Her fÄr du bÄde gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehÞr som surkÄl, epler og svisker passer Äret rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nÄ
Verdens mest bÊrekraftige restaurant har ogsÄ tre stjerner
+

Verdens mest bÊrekraftige restaurant har ogsÄ tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er ogsÄ verdens mest bÊrekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbĂžlgen i Italia, de har ogsĂ„ laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig pÄfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 4

Smakskraft behĂžver ikke bety hĂžy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behĂžver ikke bety hĂžy alkohol

Med 12 prosent er denne rÞdvinen beviset at ogsÄ varmklima-vinomrÄder kan lage en vin med bÄde kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

SĂ„ enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

SĂ„ enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften pÄ en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke sÄ vanskelig Ä lage pepperkakehus nÄr du har en god oppskrift. Her fÄr du bÄde gode tips og maler til husene.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her