Pepperkakekaramell

Pepperkakekaramell

Fremgangsmåte

Bland kremfløte, sirup, sukker og pepperkakekrydder i en stor glassbolle.

Sett i mikrobølgeovn på full effekt (700 W) i 5 minutter. Rør rundt og kok i ytterligere 2 minutter på full effekt.

Tøm massen over på smurt aluminiumsfolie. La pepperkakeknekken avkjøles.

Klipp i biter og pakk inn i folie.

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Aniskaramell

Aniskaramell

Fremgangsmåte

Ha fløten og anisen i en kasserolle. Kok opp og la det putre i 10 minutter. Sil bort anisfrøene.

Tilsett sirup og sukker og kok i ca. 20 minutter.

Ta en kuleprøve for å sjekke om karamellen er passe fast eller bruk et termometer (120-125  grader).

Hell over i en form (ca. 12 x 20 cm). La det stivne. Kutt i biter og pakk inn i papir.

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Sjokoladekarameller med muscovadorørsukker

Sjokoladekarameller med muscovadorørsukker

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle, og kok opp.

La småkoke til temperaturen er 125 grader. Rør av og til.

Det er enklest å bruke et steketermometer, men det går også an å teste ved å dryppe litt av karamellmassen i et glass kaldt vann:

Hvis den blir en rund, halvmyk karamell, er den klar. Det tar ca. 30–40 minutter før massen får riktig temperatur.

Hell karamellmassen i en form med bakepapir, og la den stivne. Del karamellen i passe store biter.

Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp hver av bitene i sjokoladen. Legges på rist for å stivne.

Pakk eventuelt inn karamellene i pent papir.

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her