Trøffelkake

Trøffelkake

Fremgangsmåte

  1. Kok opp fløte, sirup og ingefær. Del sjokoladen i biter og ha den i kjelen.
  2. Rør til all sjokoladen er smeltet.
  3. Kle en avlang form med aluminiumfolie.
  4. Dekk bunnen i formen med et lag av sjokoladerøren.
  5. Bland deretter i makroner/kakesmuler, nøtter og gelébåter.
  6. Hell resten av sjokoladeblandingen i formen. Settes kjølig.
  7. Skjæres i ruter ved servering.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pepperkaketrøfler

Pepperkaketrøfler

Fremgangsmåte

Bland fløte, smør, melis, sirup og krydder i en kasserolle, og kok opp.

Bryt sjokoladen i små biter, og rør ned i den varme fløteblandingen. Rør til sjokoladen har smeltet.

Settes i kjøleskap for å stivne. Knus pepperkakene.

Form kuler av trøffelmassen, og dypp dem i pepperkakesmulene. Oppbevares tørt og kjølig.

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Trøfler til julekalenderen

Trøfler til julekalenderen

Fremgangsmåte

Hakk sjokoladen i biter. Kok opp smør, muscovadorørsukker og fløte.

Bland i valgfri smakstilsetning og sjokoladebitene, og rør til det er en jevn masse.

Bre ut trøffelmassen i en foliekledd form.

Sett den i kjøleskapet til neste dag, så trøffelen blir helt fast. Trykk ut biter med en form eller skjær ut biter og trill eventuelt kuler. Sett dem i fryseren.

Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp bitene i sjokoladen, og legg dem på et fat som settes i kjøleskapet.

 

Adventskalender:

24 nummererte trøffelbiter

Lag litt forskjellige smaker på trøflene. Legg dem i former, avkjøl dem.

Stikk ut biter eller skjær terninger. Eventuelt trill dem til kuler.

Dypp bitene i smeltet sjokolade og skriv datoene på dem med en glasur av 1 eggehvite, 5 dl melis og ½ ts eddik eller sitronsaft.

Eller legg trøflene i små esker som er nummererte fra 1-24, så blir det en liten julegave hver dag.

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her