JULEMAT: Lag et sildebord
Julemat
(Bilde: Murika)

Og her er oppskriftene

 

Slik lager du kryddersild

Fremgangsmåte

Vann eventuelt sildefiletene et par timer. Skjær dem i 1 cm brede skiver. Kok opp vann, eddik og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ha i krydderiene. Legg sild og løk lagvis. Hell laken over og sett kaldt i minst ett døgn før bruk. Server med potetsalat.

Rødløksmarmelade
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kasserolle til lys karamell. Tilsett eplejuicen og rør godt til sukkeret er helt løst opp. Ha også i de øvrige ingrediensene og la småkoke uten lokk til væsken er nesten kokt inn og løken er blank og helt gjennomkokt.
 
Yoghurtsaus:
Skjær av litt skall av appelsinen, men pass på å ikke få med det hvite. Kok opp litt vann og la skallbiten trekke noen minutter. Skyll under kaldt vann, tørk godt og finhakk. Bland med de øvrige ingrediensene.
 

Slik lager du den beste silden

Her får du sildeoppskriftene du trenger

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tabascosild

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Vann ut filetene i vann i ca 30 min. Skyll deretter i kaldt vann, og la de få renne av på kjøkkenpapir. Bland tomatpuré, tomatjuice, tabasco og sukker godt. Spe med olje og eddik vekselvis Tilsett løk og laurbær. Skjær sildefiletene i ca 2 cm brede skiver.

Bland med tomatsausen. Oppbevares kjølig i tett emballasje. Bør få et døgn på seg før den spises. Holder seg i et par uker. Serveres med hakket hardkokt egg, eventuelt blandet med litt majones samt ruccula vendt i litt olje og salt.

Slik lager du den beste silden

Her får du sildeoppskriftene du trenger

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Aina C. Hole

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen