Dagens rett
Lammecassoulet med bønner
Foto: (mamadela)

Lammecassoulet med bønner

Vi trår til med en skikkelig tradisjonell fransk gryterett denne søndagen.
26 April 2009 - 01:00

Cassoulet er en favorittrett for mange franskmenn, og denne gryteretten passer seg godt selv. 

Prøv denne oppskriften på cassoulet

 

Lammecassoulet med hvite bønner

Lammecassoulet med hvite bønner

Fremgangsmåte

  1. Legg bønnene i kaldt vann natten over, eller etter anvisning på pakken.
  2. Kok opp bønnene i en gryte, hell av kokevannet. Fyll på nytt vann til det dekker bønnene. Legg i stykker av salt lammekjøtt. Kok opp, demp varmen og la det trekke på svak varme i ca 45 minutter.
  3. Mens bønnene koker skjærer du det ferske lammekjøttet og buklisten i store terninger. Ha olivenolje i en gryte og fres kjøttet til det blir lett brunt. Bruk evt. en panne og ha kjøttet over i en gryte.
  4. Tilsett hermetiske tomater, finhakket hvitløk, urter og pepper. Bland godt og hell over kraften. Kok opp og la det småkoke til kjøttet er mørt, 1½ - 2 timer.
  5. Ta det salte lammekjøttet opp fra bønnene, avkjøl litt og skjær det så i store terninger. Hell av kokevannet til bønnene og ha de over i den andre kjøttgryta, sammen med det salte lammekjøttet.
  6. Skjær lammepølsene i store biter og ha over i gryta. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter. Smak evt. til med salt.
  7. Serveres med en frisk salat og brød.

Nydelig fransk gryterett med både salt og ferskt lammekjøtt, svinekjøtt og bønner.

Her finner du mange oppskrifter med lam

Flere lekre pølseretter finner du her

Lær mer om pølser her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her