DAGENS RETT: Lammefilet med rødbetbulgur

Dagens rett Lammefilet med rødbetbulgur

By på en ekstra fargerik vri på lammemiddagen

Denne retten høres kanskje vanskelig eller tidkrevende ut å lage, men faktum er at den er så lett at du fint fikser den på en travel fredag.

Lammefilet er ekstra digg, og med denne oppskriften kan du lett lage en festmiddag selv når du har dårlig tid. For til rødbetbulguren kan du bruke så vel syltete som ferdigkokte rødbeter. Eller rødbeter du koker selv. Husk å bruke plasthansker når du skreller dem.

Se alt annet fargerikt du kan lage med rødbeter 

Flere deilige lammeretter finner du her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

 

Lammefilet med rødbetbulgur

Fremgangsmåte

Brun fileten raskt i panne, etterstek i ovn på 125 grader i ca. 20 minutter (kjernetemperatur 62 grader).
 
Kok opp vann med buljongterning. Ha i bulgur, rødbeter og vårløk. La det småkoke under lokk i 15 minutter. Ta kjelen til side og la det hvile i 5 minutter. Rør med en gaffel og smak til med salt.
 
Kok aspargesen i lettsaltet vann i 1-2 minutter avhengig av tykkelsen.
 
Rødbetene gir en sprek rødfarge til bulguren. Et litt annerledes tilbehør til lammet.
 
Tips: La lammefileten ligge og hvile i 15 minutter før du skjærer den opp. Da er kjøttet skikkelig saftig og kjernetemperaturen øker med ca fem grader ved hviling.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen