Lasagne med grønnsaker og safran

En lasagne, breddfull med deilige grønnsaker, er dagens enkle middagstips til deg. Den herlige smaken toppes med bruk av safran. Da er det ekstra godt med en frisk, men svært rik, sauvignon blanc. Den må vi til Chile, eventuelt nærmeste polutsalg, for å finne.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lasagne med grønnsaker og safran

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Fyll
2 stk
artiskokkjerner, ferske eller hermetiske
1 stk
10 g
0.5 dl
2 poser
Hvit saus
7.5 dl
50 g
1 dl
litt

Fremgangsmåte

Fyll:
Alle grønnsakene skjæres i terninger, bortsett fra sjampinjongene som skjæres i skiver. Fres løk, selleri og gulrøtter i en stor stekepanne. Tilsett artiskokker, zucchini, sjampinjonger, brokkoli og paprika. Smak til med litt salt. Hell over hvitvinen og la det småkoke på svak varme i 10 minutter.

Hvit saus:
Smelt smøret i en gryte og rør godt mens du tilsetter melet, slik at det ikke klumper seg. Spe forsiktig i melken og kok opp under omrøring.Tilsett en klype muskatnøtt og salt.

Lasagne:
Bland den hvite sausen med safran og grønnsaker. Smør en ildfast form med smør og dekk bunnen med saus og litt parmesanost. Legg deretter på et lag ukokte lasagneplater. Legg saus og plater vekselvis i 4 lag. Dekk det øverste laget med rikelig av saus og strø parmesanost på toppen. Gratiner på 220­°C i ca. 20 minutter. La retten hvile i 10 minutter før du serverer.

Tips!
• For å variere oppskriften kan du bytte ut sjampinjongene med fersk Steinsopp
• Du kan også bytte zucchini og brokkoli med ca. 100 g spinat og 150 g poteter i terninger. Det gir en mer karakteristisk smak
• For å unngå at artiskokkene mørkner etter at de er skåret opp, legg dem i vannbad med litt presset sitron til de skal brukes
• Olivenolje tar frem og høyner smaken på råvarene. Hvorfor ikke fremheve smaken ytterligere ved å helle olivenolje over grønnsakene før du serverer?

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen