Dagens rett
Skap fargerik og smaksrik middagsglede med denne grønnsaksfylte lasagnen
Foto: (Istock)

Skap fargerik og smaksrik middagsglede med denne grønnsaksfylte lasagnen

En lasagne breddfull med deilige grønnsaker, er dagens middagstips med suksessgaranti til deg. Den herlige smaken toppes med bruk av safran.
26 September 2023 - 23:00

Denne vegetarlasagnen kan selvsagt fylles med det du har av grønnsaker. Også rester. Og om du har fisk- eller kjøttrester du vil bli kvitt, kan du fint legge det til - for ekstra smaksfylde. 

Lasagne med grønnsaker og safran

Lasagne med grønnsaker og safran

Fremgangsmåte

  1. Fyll: Alle grønnsakene skjæres i små terninger, bortsett fra sjampinjongene som skjæres i skiver.
  2. Fres løk, selleri og gulrøtter i en stor stekepanne.
  3. Tilsett artiskokker, zucchini, sjampinjonger, brokkoli og paprika.
  4. Smak til med litt salt og pepper.
  5. Hell over hvitvinen og la det småkoke på svak varme i 10 minutter.
  6. Hvit saus: Smelt smøret i en gryte og rør godt mens du tilsetter melet, slik at det ikke klumper seg.
  7. Spe forsiktig i melken og kok opp under omrøring.
  8. Tilsett en klype muskatnøtt og salt.
  9. Lasagne: Bland den hvite sausen med safran og grønnsaker.
  10. Smør en ildfast form med smør og dekk bunnen med saus og litt parmesanost.
  11. Legg deretter på et lag ukokte lasagneplater.
  12. Legg saus og plater vekselvis i 4 lag.
  13. Dekk det øverste laget med rikelig av saus og strø parmesanost på toppen.
  14. Gratiner på 200­°C i ca. 20 minutter. La retten hvile i 10 minutter før du serverer.

Tips:
• For å variere oppskriften kan du bytte ut sjampinjongene med fersk steinsopp

• Du kan også bytte zucchini og brokkoli med ca. 100 g spinat og 150 g poteter i terninger. Det gir en mer karakteristisk smak
• For å unngå at artiskokkene mørkner etter at de er skåret opp, legg dem i vannbad med litt presset sitron til de skal brukes
• Olivenolje tar frem og høyner smaken på råvarene. Hvorfor ikke fremheve smaken ytterligere ved å helle olivenolje over grønnsakene før du serverer?

Her finner du mange andre lasagneretter

Vi byr på veldig mange vegetarretter

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her