Hvis du ikke har prøvd gulrøtter som suppeingrediens før, har du virkelig gått glipp av noe. Det er selvfølgelig ikke noe i veien for å lage denne suppen helt vegetarisk. Tipset finner du i oppskriften. Den er dessuten en veldig god base for andre kryddertilsettinger.
Flere gode suppeoppskrifter finner du her
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Gulrotsuppe med ingefær og krepsehaler
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og skjær i mindre biter. Surr grønnsakene i olje i noen minutter uten at de tar farge.
Tilsett ingefær og la det steke forsiktig en liten stund.
Tilsett buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er myke.
Ta suppen av varmen og kjør den glatt med en stavmikser eller i en foodprocessor.
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Foto: Alf Børjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 Poeng
Villa Wolf Wachenheimer Riesling 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 174,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Cavalchina Bianco di Custoza 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Basisutvalget -
91 Poeng
Foradori Fontanasanta Nosiola 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 389,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Markus Molitor Riesling Trocken 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 165,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Aja Beaivi Blonde
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget