Dagens rett

Marinert entrecote med bønne- og fennikelsalat og tomatdressing

Det blir fest med marinert entrecote, bønne- og fennikelsalat og tomatdressing
Foto: (Aperitif.no)

Det blir fest med marinert entrecote, bønne- og fennikelsalat og tomatdressing

Mør entrecôte er festmat. Da trenger du ikke så mye ekstra ved siden av. I denne oppskriften utfordrer grønnsaker hovedrollen. Og det passer jo godt når målet er å spise mindre rødt kjøtt og mer grønt.
21 Januar 2023 - 01:00

Du kan selvsagt bruke andre typer kjøtt eller sågar fisk til dette tilbehøret. 

Om du lurer på hva edamamebønner er, så er det en type som forbindes med det japanske og kinesiske kjøkken. Det er rett og slett umodne ferske soyabønner.

De selges for det mest i fryst tilstand her til lands - med og uten belg. Men kvaliteten er upåklagelig. De er mye kraftigere enn aspargesbønner, men altså veldig gode brukt på denne måten. 

Marinert entrecote med bønne- og fennikelsalat og tomatdressing

Marinert entrecote med bønne- og fennikelsalat og tomatdressing

Fremgangsmåte

  1. Mariner entrecote selv med disse gode marinadene
  2. Ta entrecotene opp av marinaden.
  3. Eller bruk den naturell. Da kan du gni den inn med salt og pepper før steking.
  4. Grill eller stek entrecoten i ca 3 min på hver side.
  5. Tomatdressing: Hakk tomatene i små terninger og ha de i en bolle sammen med basilikum, sitronskall, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  6. Bønne og fennikelsalat: Varm oljen i en panne, del bønnene i to og fres dem sammen med fennikelbitene. Drypp over lime og smak til med salt og pepper.

Tips:
Du kan også legge grønnsakene på grillen: Pakk dem inn i litt folie og bruk smør i stedet for olje. Steketiden er ca 15 min.

Server entrecoten med den varme bønnesalaten, tomatdressingen og poteter etter eget ønske.

Her finner du mange oppskrifter med entrecôte, også hvis du skal grille den.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her