Tigerspyd
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kutt opp så mange biter som du trenger. Terningene av kjøtt kan være ca 2x2 cm.
Træ først på en kjøttebit, så paprika, så kjøtt, deretter ananas og kjøtt og til slutt. Legg tigerspydet på grillen. Pensle med litt grillolje like før det er ferdigstekt.
Sendt inn av mat.no
Foto: Astrid Hals
Pølsespyd
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kutt opp pølsa i 3 eller 4 biter.
Træ først på en pølsebit, så paprika, så pølse igjen, så mais og slik fortsetter du til du ikke har mer igjen.
Stek pølsespydet på grillen.
Tips: Bruker du trespyd er det lurt å legge dem i vann i 30 minutter før du lager ferdig spydene. Da tar ikke spydene fyr på grillen like lett.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Kirsebærgrillet indrefilet
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Lag marinade av kirsebærlikør, olje og pepper. Legg indrefileten i en stor plastpose og hell dette over. La den ligge i marinaden natten over, eller lenger.
Ta fileten ut av marinaden, pensle den med olje, ha på salt, og grill den ved god varme til den blir fint brun rundt det hele. Snu ofte.
Reduser grillvarmen og stek den videre ca. 35-45 minutter. Bruk steketremometer i midten av fileten. Når det viser 60-65° C hvis du ønsker det medium stekt. La det hvile minst 15 minutter før det skjæres opp.
Vask og skrell grønnsakene og pakk de inn i aluminiumsfolie med en smørklatt i passe porsjonspakker. Grill de sammen med fileten i ca. 8-10 minutter.
Server indrefilet med foliebakte grønnsaker og saus.
Sendt inn av Matprat.no
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.