Dagens rett

Meksikanske kyllinglår

Med meksikansk inspirasjon blir kyllinglårene saftigere og spenstigere

Med meksikansk inspirasjon blir kyllinglårene saftigere og spenstigere

Kyllinglår både smaker godt for så vel store som små, spesielt om de serveres med salsa og tortillachips som tilbehør.
07 Juli 2022 - 00:00

I denne oppskriften kan du bruke så vel rå som ferdigstekte kyllinglår. Alt etter hvor mye tid du har. 

Uansett er dette en lettvint måte å gjøre de nøytrale kyllinglårene ekstra spenstige. Hvor spenstig avhenger av hvilken type hot sauce du bruker. Altså hvor hot den er.

Tilbehøret tilpasser du etter tilgang og humør. Men lag for all del guacamolen selv. Den fra boks er ikke god.

Her er våre beste tex-mex-oppskrifter

Meksikanske kyllinglår

Meksikanske kyllinglår

Fremgangsmåte

  1. Smør kyllinglårene inn med hot sauce. Stek dem i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Smakt til med litt salt. Smør på mer hot sauce for et skinnende ytre.
  2. Tips:
    En raskere løsning er å bruke ferdiggrillede kyllinglår. De varmes i ovnen i 10-12 minutter og smøres inn til slutt.
  3. Salsa:
    Bland paprika, løk, tomater og krydder godt i en bolle. Smak til med salt, limesaft og chilipepper. Ønsker du sterkere salsa ha i mer chilipepper.
  4. Guacamole:
    Mos avokadoene med en gaffel og bland med sitron-/limesaft, chilipepper, løk, tomater og hakket, frisk koriander.
  5. Smak til med litt salt og nykvernet pepper.

Server kyllinglår med salsa, guacamole, rømme, mais, salat, tortillachips og tortillas.

Her er våre beste tex-mex-oppskrifter

Slik er ekte meksikansk mat

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apertitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her