Dagens rett

Mesterkokkens potetsuppe med chorizo

Denne lekre vrien på en gammel klassiker er signert en av våre mesterkokker, men den er fantastisk lett å lage også til hverdags.

Kom deg inn fra kulden og disk opp med denne enkle og herlige fristelsen fra Odd Ivar Solvold.
 
Hvorfor ikke doble eller triple oppskriften så har du nok til starten på årets store sportbegivenhet, OL i Vancouver.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Varm potetsuppe med chorizopølse

Fremgangsmåte

Finkutt sjalottløk og hvitløk og fres det mykt i smør. Tilsett purreløk og poteter i terninger. Vend godt om og tilsett kraften.
 
Legg på lokk og kok ved lav temperatur til potetene er møre. Tilsett crème fraîche og kjør suppen glatt i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Smak til med salt.

Kutt pølsen i tynne strimler og stek pølsen på lav temperatur til fettet skiller seg ut.

Ha suppen i dype tallerkener eller glass og topp med pølsen og eventuelt friske urter.
 
NB! Når du lager slik suppe, er det viktig å bruke melne poteter, slik at suppen ikke blir for seig.
 
Kok potetene ved lav temperatur så ikke for mye væske fordamper og ikke ha salt i vannet ved koking da dette også gjør potetene seige.

Les mer om Odd Ivar Solvolds bok her (klikk)

Sendt inn av

Foto: Terje Svendsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen