Dagens rett
Less pĂĄ med gode ingredienser pĂĄ omeletten og du fĂĄr en god start pĂĄ uka
Foto: (Kim Holthe)

Less pĂĄ med gode ingredienser pĂĄ omeletten og du fĂĄr en god start pĂĄ uka

Egg er kilde til mange deilige retter, og en av våre aller viktigste råvarer. Som har det meste av næringsstoffer. Derfor er det ikke så mye som trengs i tillegg.
05 Februar 2024 - 00:00

En nystekt omelett med en topping av friske grønnsaker, gode oliven og nystekt brød ved siden av kan nytes når som helst på døgnet, frokost, lunsj, middag og kvelds. Svært lettfordøyelig og samtidig svært næringsrikt.

Middelhavsomelett - med paprika, tomat og oliven

Middelhavsomelett - med paprika, tomat og oliven

FremgangsmĂĄte

  1. Egg, vann og spisskummen piskes lett sammen.
  2. Potetene skjæres i terninger, løken og hvitløken finhakkes.
  3. Varm olje i en panne, fres poteter og løk i olje til løken blir myk.
  4. Eggeblandingen helles over.
  5. Paprika skjæres i strimler og tomatene i båter.
  6. Legg oppĂĄ omeletten, deretter oliven og avslutt med litt extra virgin olivenolje.
  7. Omeletten serveres nystekt med grov gjærbakst og grønne salatblader.

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her er det mange oppskrifter pĂĄ deilige omeletter

Bli abonnent pĂĄ aperitif +  og oppnĂĄ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved ĂĄ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

FĂĄ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira pĂĄ en helt annen og like fullt unik mĂĄte
+
Godbiter i pollisten

Madeira pĂĄ en helt annen og like fullt unik mĂĄte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder ogsĂĄ andre av godbitene i basis i november, sĂĄ julehandelen kan starte allerede nĂĄ.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 ĂĄr gammel bordeaux til 189,90 kroner som ogsĂĄ smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke nĂĄr den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nĂĄ
Madeira pĂĄ en helt annen og like fullt unik mĂĄte
+
Godbiter i pollisten

Madeira pĂĄ en helt annen og like fullt unik mĂĄte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nĂĄ - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder ogsĂĄ andre av godbitene i basis i november, sĂĄ julehandelen kan starte allerede nĂĄ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nĂĄ - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nĂĄ - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nĂĄ - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes GĂĄrd samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes GĂĄrd er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang pĂĄ rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nĂĄ - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 ĂĄr gammel bordeaux til 189,90 kroner som ogsĂĄ smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke nĂĄr den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vĂĄre her