Dagens rett

Minestrone al pesto italiensk grønnsakssuppe med pasta og pesto

Har du rester i kjøleskapet, er minestrone med pesto det du skal lage
Foto: (Morten Brun)

Har du rester i kjøleskapet, er minestrone med pesto det du skal lage

Den italienske minestronesuppen har store variasjoner fra nord til sør i Italia, men basisen med pasta, bønner og grønnsaker er lik.
09 Mars 2023 - 01:00

Minestrone er så gammel som italiensk (altså romersk) matkultur og finnes over hele landet, om enn i ulike former. Men utgangspunktet er det samme, og selve ordet betyr "det som serveres". Som oftest betød det suppe. 

Denne oppskriften er fornorsket ved at den bruker kjøttdeig, men den kan altså fint sløyfes helt for den står seg godt uten. Takket være bønner og pasta blir den riktig mettende. Om du ikke tyr til lettvinte løsninger som fryste grønnsaker, bruk det du har i grønnsaksskuffen. Den perfekte rett å lage når du skal rydde i kjøleskapet.

 

Minestrone al pesto italiensk grønnsakssuppe med pasta og pesto

Minestrone al pesto italiensk grønnsakssuppe med pasta og pesto

Fremgangsmåte

  1. Brun kjøttdeigen raskt i olje i en gryte.
  2. Tilsett finhakket løk og brun til mykt.
  3. Tilsett kraften og soyasaus og kok opp.
  4. Ha i pasta og la småkoke 5-6 minutter.
  5. Tilsett grønnsaksblandingen, bønner og tomat, samt evt chiliflak og la småkoke 4-5 minutter.
  6. Smak til med salt og pepper, og server med en spiseskje pesto og litt nyrevet parmesan i hver suppeskål.
  7. Smaker godt med brød til.

Tips: Du kan fint droppe kjøttdeig helt for en vegetarisk rett, eller erstatte den med kjøttrester.

Flere oppskrifter på minestrone  

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her