Drikke
Mye god rødvin for pengene

Mye god rødvin for pengene

Denne produsenten fra  Piemonte kan mer enn sin prisgunstige dolcetto. Ikke minst byr baroloen og barberaen på mye godt og spennende i glasset.
Aase E. Jacobsen
27 Februar 2014 - 06:00

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Peccheninos dolcetto San Luigi Dolcetto di Dogliani 2012 (56701)er kjent for å være god vinvaluta i denne sammensatte kategorien. Dogliani regnes da også som en form for grand cru for denne druen. San Luigi er dessuten en ekstra god vinmark, også produsenten Chionetti, Doglianis kanskje fremste navn, lager vin herfra.

Dolcetto som er en statsminister verdig

Dogliani ligger rett sør for Barolo-området, og Pecchenino lager ikke uventet barolo også. Druene til Pecchenino San Giuseppe Barolo 2008 (1247)kommer fra deres tre hektar i Monforte d’Alba, kilde til noen av de kraftigste baroloene. San Giuseppe som er et underområde av Monforte, på grensen til Dogliani, har Le Coste som sin mest kjente «cru».

Kun naturgjær

Vår vin er ikke fra Le Coste alene, men fra tilsvarende forhold når det kommer til jordsmonn (kalkholdig) og eksponering (sørvendt). Parsellene ligger litt høyere og drueutvelgelsen litt mindre streng. Selve vinfremstillingen er litt raskere, med kortere ekstraksjonstid (20 mot 30 dager for Le Coste) og bare to år (mot tre for Le Coste) i 25 hl store fat.

 

Tradisjonell eller moderne barolostil?

Det gir en relativt transparent stil hvor alle de gode nebbiolotonene blir framtredende. Hos Pecchenino brukes for øvrig bare druenes egne gjærsopper.

Kraftbarbera

Noen få flasker (til rabattert pris) er igjen – kun på Nesodden-polet - av Pecchenino Barolo Le Coste 2004 (57467)som altså har fått noen flere år på seg og dermed er noe mer drikkevennlig, men altså en vin som fortsatt tåler lang lagring. 2004 er et litt lettere år enn 2008 og gir derfor ikke full uttelling for denne cru-en.

Barberaen, Quass Barbera d'Alba 2007 (56702), er en real kraftpakke med mye alkohol, takket være den sørvestlige beliggenheten til vinmarken Quass. Også den en vin som er bygd for kjelleren.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken
Tester
Drikke til lutefisk

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken

Hvis du har lyst til å prøve noe nytt til lutefisken, eller ønsker deg flere alternativer så får du vite alt du trenger her

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Omelett kan også serveres i burgerbrød
Dagens rett

Omelett kan også serveres i burgerbrød

Omelett er alltid lettlaget, men prøv å servere den som burger, og bli overbevist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her