Dagens rett
Prøv en hot pot med inspirasjon fra hele Asia - og Norge
Foto: (Audun Aagre)

Prøv en hot pot med inspirasjon fra hele Asia - og Norge

I denne oppskriften møtes norske råvarer og en kinesisk tradisjon. Lettlaget og ikke minst knallgodt.
18 Oktober 2024 - 23:00

Hot pot er en eldgammel kinesisk tradisjon som antas å stamme fra mongoltiden. Konseptet er å samles rundt en gryte som holdes varm over en flamme. Så det er varmen og ikke krydderstyrken som er hot. I denne oppskriften som er signert tidligere Bocuse-vinner Geir Skeie, er inspirasjonen hentet fra et bredere asiatisk nedslagsfelt. Den er smaksfyldig men ikke sterk - og smaker aller best mens den er varm slik en hot pot skal. 

Asiatisk hot pot med kveite

Asiatisk hot pot med kveite

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk og knus alt krydderet sammen.
  2. Varm oljen og ha krydderblandingen. Tilsett sjalottløk og hvitløk og la det surre i 5 minutter uten at det blir brunt.
  3. Tilsett kyllingkraft og kokosmelk og juster smaken med limejuice.
  4. Sil suppen, tilsett grønnsakene og kok opp.
  5. Ha i fisken og la den trekke i suppen til den er kokt.

Se flere lekre fiskesupper her

Feststemte oppskrifter med kveite

Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Geir Skeie

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sjelden har så mange fantastiske rødviner blitt gjort tilgjengelig som i november
+
Tester
1200 nyheter testet BU og TU november 2024

Sjelden har så mange fantastiske rødviner blitt gjort tilgjengelig som i november

Selv om tusenlappene flyr for toppskårerne, er det flere som er billigere i Norge enn i utlandet, og ikke minst er det mulig å finne riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på nydelig jordskokksuppe med kveite
Dagens rett
Jordskokksuppe med pepperstekt kveite

By på nydelig jordskokksuppe med kveite

Denne lekre retten inneholder noen av høstens beste råvarer. Oppskriften er mye enklere enn du skulle tro.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lammestek er noe av det beste du kan lage som søndagsmiddag.
Dagens rett

Lammestek er noe av det beste du kan lage som søndagsmiddag.

Ingen høstlig søndagsmiddag uten skikkelig lammestek på menyen. Denne lager seg selv i gryte sammen med grønnsaker og poteter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du gresskar i huset, spar litt til denne drinken
Ukens drink
Gresskar-martini

Har du gresskar i huset, spar litt til denne drinken

Sammen med vodka, melk, vanilje og kanel, får du en smaksbombe av en drink. Perfekt start på helgen, enten du er i halloweenmodus eller ei.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sjelden har så mange fantastiske rødviner blitt gjort tilgjengelig som i november
+
Tester
1200 nyheter testet BU og TU november 2024

Sjelden har så mange fantastiske rødviner blitt gjort tilgjengelig som i november

Selv om tusenlappene flyr for toppskårerne, er det flere som er billigere i Norge enn i utlandet, og ikke minst er det mulig å finne riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på nydelig jordskokksuppe med kveite
Dagens rett
Jordskokksuppe med pepperstekt kveite

By på nydelig jordskokksuppe med kveite

Denne lekre retten inneholder noen av høstens beste råvarer. Oppskriften er mye enklere enn du skulle tro.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ferdig med fårikål for i år? Prøv denne bolivianske vrien som kan serveres i et uthult gresskar
Dagens rett

Ferdig med fårikål for i år? Prøv denne bolivianske vrien som kan serveres i et uthult gresskar

Chairo stew er en gryterett fra Bolivia som varmer og lyser godt opp i høstmørket. Og en fin rett å servere til sultne halloween-feirende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresskar er mer enn bare pynt
Guide

Gresskar er mer enn bare pynt

Er du usikker på historien bak halloween eller lurer på hva du skal bruke gresskarene til? Apéritif gir deg svarene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 6 flotte lagringsviner og lær av ekspertene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 18. november

Smak 6 flotte lagringsviner og lær av ekspertene

Hvordan skal du komme i gang med din helt egen vinkjeller eller utvikle den du allerede har? Den 18. november kan du få ekspert hjelp – og smake 6 flotte lagringsviner!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lammestek er noe av det beste du kan lage som søndagsmiddag.
Dagens rett

Lammestek er noe av det beste du kan lage som søndagsmiddag.

Ingen høstlig søndagsmiddag uten skikkelig lammestek på menyen. Denne lager seg selv i gryte sammen med grønnsaker og poteter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her