Dagens rett

Lofotsuppe med torsk

Skal du lage skikkelig fiskesuppe, velger du denne oppskriften

Skal du lage skikkelig fiskesuppe, velger du denne oppskriften

Den har bare de helt nødvendige ingrediensene for at den skal smake riktig godt.
30 November 2021 - 01:00

Det betyr selvsagt fersk torsk, men også gode rotgrønnsaker og purre. Og den lille ekstra touchen som du ikke vil være foruten, er 1 ts med 7 prosent eddik. Det gir suppen en svak syrlighet som kler den veldig godt. Så ingen fancy ingredienser.

Se våre andre oppskrifter på fiskesuppe

Vil du lage den helt fra bunnen av, velger du hel fisk og fileterer selv. Dermed har du ingredienser til fiskekraften også.

Slik lager du din egen fiskekraft

Lofotsuppe med torsk

Lofotsuppe med torsk

Fremgangsmåte

  1. Evt. rens og tørk av torskefileten og skjær den i terninger på 5x5 cm.
  2. Skrell gulrot og persillerot og skjær dem i tynne strimler.
  3. Purren skylles grundig og kuttes i skiver.
  4. Smelt smøret i en kjele og rør det jevnt med melet.
  5. Tilsett kraft samt fløte, og kok opp. La koke i minst 5 minutter for å bli kvitt melsmaken og for å jevne suppen.
  6. Tips:
    Tilsett 1 ts 7 prosents eddik for ekstra autentisk smak.
  7. Tilsett grønnsakene og kok opp.
  8. Ha deretter i fisken, kok opp og la suppen trekke i 2 minutter.
  9. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper. Server i varme suppeboller og pynt med hakket bladpersille.

Se flere lekre fiskesupper her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her