Norsk Kveite i wok

Kveite er en nydelig fisk og alltid velkommen på middagsbordet, det være seg i helgen eller som her - midt i uken. Den kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. I dag er den imidlertid gjenstand for woking, og da passer det faktisk svært godt med en deilig riesling til retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Norsk Kveite i wok

Fremgangsmåte

Legg kveitebitene i saltlake i 10 minutter. Skyll dem, og tørk dem på kjøkkenpapir. Legg kveitebitene i en marinade av chili, koriander, soyasaus og sesamfrø. La ligge i 2-3 timer. Hell av marinaden. Fisken er nå klar til tilbereding. Sett woken på og la den bli god og varm. Ha i litt olje og tilsett fisken. Dette kan sprute litt fordi det er litt væske på fisken. La steke i 2 minutter. Tilsett løk og stangselleri. Stek i ca. 30 sekunder til og tilsett resten av grønnsakene. Stek raskt i 1-2 minutter. Ha i fiskekraft. Kok opp og jevn evt med litt potetmel (hvis ønsket). Smak til sausen med soyasaus og evt litt salt.

Server med kokt jasmine ris, soyasaus og søt chilisaus.

Sendt inn av

Foto: Jim Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen