Tester
Det beste ølet denne gangen er faktisk norsk
Foto: (BlakeDavidTaylor)

Det beste ølet denne gangen er faktisk norsk

Og for et øl - eller noen øl - Amundsen Bryggeri har laget. Spesialpolnyhetene i oktober har også mange andre godbiter å by på, slik at det er vel verdt å legge turen innom.
Aase E. Jacobsen
16 Oktober 2016 - 18:15
 

Det er nok en gang bare seks norskbryggete øl (fy til polet for det) blant de 113 nyhetene som legges ut for salg på spesialpolene denne måneden.

Her kan du se alle nyhetene som lanseres og i hvilke polutsalg

Likevel er et norsk øl som gir den aller mest magiske opplevelsen, nemlig Amundsen Bryggeris End of Darkness #2. Du behøver ikke headbange for å sette pris på dette beksvarte ølet, men det gir faktisk lyst til å støte ut en growl, så fantastisk er det. For sine 14,5 prosent til tross og nærmest ugjennomtrengelige rikdom, er det også elegant og friskt med en deilig bjørnebærsyrlighet. Det selges i hendige kvartflasker som rekker lenge for dette ølet må deles. Dette ølet er i en serie av mørke øl hvor designet leker med metal-symbolikk. Forløperen Fear the Reaper var en av fire finalister i Årets Øl 2016. Men End of Darkness er enda heftigere. 

Og Amundsen Bryggeri End of Darkness #1 er hakk i hel med mye av alt. Men aller helst bør det legges til side i mange år.

Minst like heftig er amerikanske Widmer Brothers Brewing Barrel Aged Brrrbon (ikke skrivefeil) som har en aldeles vidunderlig munnfølelse. Det har hatt utrolig godt av å hvile i ett år, som det meste av øl i denne aller mest komplekse kategorien.  I løpet av året som har gått har samtlige alkoholsterke øl som har fått litt tid i flaske, oppnådd en helt annen balanse og harmoni. 

Yummy er også engelske Buxton Brewery Tripel som dessuten er mer drikke- og matvennlig. Denne vil jeg ha til julematen i år. Eller om fem år. 

Stella 7.

Dette er noen av de aller beste ølnyhetene i oktober som har et stort innslag av mørke øl, men også en del syrlige øltyper. På topp i kategorien surøl er Mikkeller Stella 7 - et sherryfatlagret øl med virkelig strålende konsentrasjon og godt og tydelig sherrypreg. Et supert alternativ til sågar den beste champagne eller vin jaune.          

For å få tak i disse ølene må du altså troppe opp på ett av de sju spesialpolutsalgene: Aker Brygge, Oslo, CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord-polet, det på Sandnes Kvadrat eller Bankkvartalet i Trondheim. 

Nedenfor er alle de 55 testete produktene listet etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking. Lanseringsstart er kl 10.00 den 14. oktober 2016.  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Your session has expired. The page has been automatically refreshed to generate a new session.

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her