Øl-marinerte grillede svinekoteletter

På mai måneds første fridag tar vi sjansen på å grille noen koteletter. Øl er en fin marinade for slike kjøttstykker. Smaksrikt blir det, og selv om du kanskje ikke synes det er riktig varmt nok til å sitte ute, kan grillingen foregå i det fri mens du selv holder deg varm innendørs.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Øl-marinerte grillede svinekoteletter

Fremgangsmåte

Bland vann, øl, grovsalt, sukker og melasse i en stor bolle. Rør til salt og sukker løser seg opp. Rør inn is. Putt svinekoteletterne i en stor plastpose. Hell ølmarinaden over kotelettene og lukk posen. Legg i kjøleskapet i 4 timer, snu posen av og til.

Sett grillen på medium varme. Fjern kotelettene fra marinaden og tørk av dem. Bland hvitløk, pepper, salt, og salvie. Gni hvitløksblanding på begge sider av kotelettene. Bruk gjerne et steketermometer, plassér det i midten av en svinekotelett og grill til det viser mellom 63°C og 65°C, ca 10 minutter på hver side. Når de er ferdig grillet, dekk dem til med folie og la dem hvile 5 minutter før servering.

Serveres med en lett salat, ris eller poteter.

Her er veldig mange grilloppskrifter 

Fisk på grillen

Kylling er godt på grillen

Se alle de gode grilltipsene her

Flere oppskrifter på koteletter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen