Brødmat kan du ikke gå lei av, for det finnes så godt brød og ikke minst så mye lekkert du kan putte på skivene. Som i denne oppskriften, som selvsagt kan varieres i det uendelige etter fantasi og hva du har i skapet.
Dagens rett
Foto: (Matprat/Marit Svenningsen)
Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.
24 November 2025 - 00:05
Biffsmørbrød med brie
Fremgangsmåte
- Stek ytrefileten som biff. La den få hvile i noen minutter før den skjæres i fine skiver.
- Eller bruk roastbiff.
- Skjær store gode skiver av nybakt brød, gjerne surdeigsbrød eller et annet godt brød.
- Smør på et godt lag med aioli.
- Legg på salat, kjøtt, brie, avokado og løk.
Tips: Aioli (hvitløksmajones) er alltid godt til biff, og det er ingenting som slår en hjemmelaget aioli.
Her finner du flere lekre smørbrød
Og her du finner mange deilige biffretter
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
Frankrike
Volum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Basisutvalget87 POENG -
86 POENG
-
82 POENG
Enkel aioli
Fremgangsmåte
- Ha et helt egg i en foodprocessor.
- Skrell hvitløksfeddene og del dem opp i et par biter før du har dem i foodprocessoren.
- Sett i gang kjøkkenmaskinen på nesten full fart. Spe med oljen litt etter litt til å begynne med mens maskinen går, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle.
- Tilsett nok olje til at du får en tykk majones. Ha i eddiken og smak til med salt og pepper.
Tips: Dette er en lett måte å lage aioli på, men oppskrift på ekte aioli finner du her . Dersom aiolien blir for tykk kan du ha i litt vann til ønsket konsistens.
Her finner du oppskrifter til mange sauser og marinader
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå