DAGENS RETT: Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Dagens rett Biffsmørbrød med brie

(Bilde: Matprat/Marit Svenningsen)

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Brødmat kan du ikke gå lei av, for det finnes så godt brød og ikke minst så mye lekkert du kan putte på skivene. Som i denne oppskriften, som selvsagt kan varieres i det uendelige etter fantasi og hva du har i skapet.

Flere gode oppskrifter på sandwicher og wraps

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Biffsmørbrød med brie

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 stk

Fremgangsmåte

Stek ytrefileten som biff. La den få hvile i noen minutter før den skjæres i fine skiver.

Skjær store gode skiver av nybakt brød, gjerne surdeigsbrød eller et annet godt brød.

Legg opp smørbrødet med salat, kjøtt, brie, avokado og løk.

Tips: Aioli (hvitløksmajones) er alltid godt til biff, og det er ingenting som slår en hjemmelaget aioli.

Her finner du flere lekre smørbrød

Og her du finner mange deilige biffretter

Lær å lage enkel aioli her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Enkel aioli

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 stk
1 ts

Fremgangsmåte

Ha et helt egg i en foodprocessor.

Skrell hvitløksfeddene og del dem opp i et par biter før du har dem i foodprocessoren.

Sett i gang kjøkkenmaskinen på nesten full fart. Spe med oljen litt etter litt til å begynne med mens maskinen går, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle.

Tilsett nok olje til at du får en tykk majones. Ha i eddiken og smak til med salt og pepper.

Tips: Dette er en lett måte å lage aioli på, men oppskrift på ekte aioli finner du her . Dersom aiolien blir for tykk kan du ha i litt vann til ønsket konsistens.

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen