DAGENS RETT: Lammeskanker blir ekstra gode med øl
Dagens rett

Lammeskanker blir ekstra gode med øl

Når lammeskanker får godgjøre seg i øl i flere timer, blir resultatet helt fantastisk godt.

Lammeskanker fikk  du tidligere nesten gratis. Nå er det en av de mest populære delene av slaktet. Lang koketid sørger nemlig for fantastisk mørhet og med øl blant ingrediensene får du ekstra god smak.  

De beste oppskriftene med lam

Se hva de ulike deler av lammet kan brukes til her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ølbraiserte lammeskanker

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

3 ss olivenolje
6 lammeskanker
1 hakket løk
1 stilkselleri (stangselleri)
2 fedd hakket hvitløk
3 dl øl
½ l lammekraft
2 laurbærblad
½ potte frisk timian
2 ss hakket bladpersille
 

Fremgangsmåte

Varm halvparten av oljen i en gryte. Brun lammeskankene godt på alle sider. Legg dem over på en tallerken.
 
Hell resten av oljen i kjelen og tilsett de hakkede grønnsakene. Fres dem over middels varme til de er myke og begynner å få farge.
 
Legg lammeskankene tilbake i gryten og hell over øl og kraft. Krydre med salt og kvernet pepper, tilsett laurbærblader og timian og kok opp. Sett på lokk og la gryten trekke på lav varme i minst 2 ½ time til kjøttet løsner fra lammeskankene.
 
Løft skankene over på fat og hold dem varme. Kok opp kraften og la den koke inn til det halve. Legg skankene tilbake i gryten og dryss over hakket persille.
 
Server ølbraiserte lammeskanker med hjemmelaget potet- og sellerimos .
 
 
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Potet- og sellerimos

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

12 stk
4.5 dl
3 ss
1.5 ts

Fremgangsmåte

Skrell poteter og sellerirot, skjær dem i små terninger og legg dem over i en kjele med kokende vann uten salt.

Kok i ca. 10 minutter eller til sellerien er mør. Sil fra vannet på poteter og selleri.

Tilsett halvparten av melken og mos poteter og selleri sammen. Spe med melk til passe tykkelse.

Smak til med smør, salt og kvernet pepper.

Tips: For ekstra smak på mosen kan du surre 2 knuste fedd hvitløk og 1 dl finhakkede urter i litt olje i en panne over middels varme til hvitløken er myk men ikke har tatt farge, og vende det inn i mosen.

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Foto: Matprat.no

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen