Ørret med rotgrønnsaker

Bidrag raser inn til Apéritif og VG Netts store oppskriftskonkurranse der ørret er hovedingrediensen og hvor du kan vinne en tur til Bache-Gabrielsen. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Lars Hjørnevik har her sågar inkludert cognac i sin oppskrift.

Ørret med rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

Finhakk hvitløk, chili og løk og fres dette i litt olivenolje i en tykkbunnet kjele.

Skjær alle rotgrønnsakene i terninger og ha de oppi kjelen sammen med nok lettsaltet vann til at de er dekket. Kok så rotgrønnsakene til de er "nesten møre" (det skal være litt tyggemotstand fremdeles når de tas opp av vannet).

Legg så alle grønnsakene i en ildfast form, sammen med ca en desiliter av kokevannet. Ta vare på resten av grønnsaksvannet, for det skal brukes til å koke ris i.

Skjær ørretfileten i porsjonsstykker og legg oppå grønnsakene i den ildfaste formen. Hell over hvitvin, og konjakk, og stek midt i ovn på 225 grader i ca 25-30 minutter.

Kok villris (ev. Basmatiris) i kraften fra grønnsakene i ca fire-fem minutter (eller som angitt på pakken). Server risen sammen med fisk, grønnsaker og hvitvinssaus.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Send oss din beste ørretoppskrift!
Nå skal vi kåre Norges beste amatørkokk og du skal selvfølgelig delta for her er det åpent for alle glade kjøkkenskrivere. Finalen går under messen All verdens vin i Oslo Spektrum 25. september.
 

Det er VG Nett og aperitif.no i samarbeid med Gastronomisk Institutt og Eksportutvalget for fisk som arrangerer NM for amatørkokk.

Spennende premie til vinneren
Vi lover vinneren en helt spesiell opplevelse og ikke minst en premie utenom det vanlige: Langweekend i Cognac for to personer hvor dere er gjester hos familien Bache-Gabrielsen (klikk for artikler).

Program:
● Omvisning hos Bache-Gabrielsen
● Prøvesmaking med Kjellermester Jean-Philippe Bergier
● Middag med Bache-Gabrielsen
● Besøk hos en av deres destillatører
● Besøk hos deres eikefatleverandør
● Guidet tur i regionen og selvfølgelig tid til fri disposisjon
Reisen inkluderer fly, hotell og måltider.
 
Du kan også vinne en blender og andre hendige kjøkkenapparater fra Wilfa .
 
Vi deler også ut bokpremier:
SPIS MEG
En kokebok laget med kjærlighet til havet og dets mangfold av fisk og skalldyr.

Dette er en stor og flott fiskekokebok med lekre fiskeretter for alle fiskeglade, utgitt av Schibsted.

Disse sponser også NM for amatørkokk:

Juryen
En jury bestående av blant annet landlagskokker plukker ut to finalister. De møtes til kokkekamp i Oslo Spektrum under messen All verdens vin 25. september. De skal imidlertid ikke kjempe alene. Med seg får de hver sin superkokk fra Gastronomisk Institutt. En meget kompetent jury kårer den beste amatørkokken og sender dermed vinneren med følge til Bache-Gabrielsen.

Siste frist 12. september
Du må sende inn oppskriften din innen 12. september. Vil du sende med et bilde av retten, har du alle muligheter til det, men det er absolutt ingen betingelse for å delta.

Hver dag mens konkurransen pågår presenterer vi en av lesernes oppskrifter både på VG Nett og her på aperitif.no.

Les dette før du sender oppskriften din
VG Nett og aperitif.no forbeholder seg retten til fritt å publisere oppskriften med bilde du sender oss. Selvfølgelig med angivelse av hvem som har sendt den inn og eventuell fotograf.

Her kan du lese mer om ørret og samtidig la deg inspirere av 15 flotte ørret-oppskrifter

Her kan du sende inn din egen konkurranseoppskrift

Forsiden akkurat nå

Til toppen