DAGENS RETT: Osteform med kokt skinke og grønnsaker

Dagens rett Osteform med kokt skinke og grønnsaker

(Piotr Krzeslak)

Slik får du brukt opp litt av restene i kjøleskapet

Dette er en rett du med letthet kan sette i sammen en sen ettermiddagstime. Ingrediensene har du allerede i kjøleskapet. Og med rester blir det en ekstra gunstig middag.

Med julemånedens festivitas har kjøleskapet en tendens til å fylles opp av rester. Da kommer vi ilende til med nødhjelp, i form av denne superenkle, men takknemlige oppskriften på en osteform som lager seg selv i ovnen.  

Se våre andre oppskrifter på ovnsretter 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Osteform med kokt skinke og grønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

300 g
broccoli
0.5 stk
0.5 stk

Fremgangsmåte

Kok brokkolien i 2 minutter. Hell i dørslag og skyll. 

Legg brokkolien i en ildfast form. Kutt skinke i strimler. Skjær rødløk i strimler og purre i tynne skiver. Fordel over broccolien. Dryss på muskatnøtt, salt og pepper. Hell matfløten over og dryss på osten. Stekes i  ovnen ved 175 grader i 15 minutter til osten er gyllen.  

Brød med godt smør smaker bra til.

Tips:
Du kan godt bruke rester av kokte grønnsaker eller fryste blandete grønnsaker. 

Lyst på en annen rett der ost spiller hovedrollen så finner du de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Piotr Krzeslak

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen