Dagens rett

Spinat- og ostefylt kyllingbryst med grillede grønnsaker

Når du fyller kylling med god ost og spinat, trenger du ikke saus til
Foto: (Lukawo)

Når du fyller kylling med god ost og spinat, trenger du ikke saus til

Og når du bruker sesongens grønnsaker og urter, trenger du heller ikke mer enn salt og pepper for å få fram de gode smakene.
06 August 2022 - 00:00

For i ukene framover kan vi boltre oss i spenstige grønnsaker fra norske åkrer. Stadig flere dyrker så vel squash som aubergine i Norge, men da må du nok alliere deg med en leverandør til Reko-ringen, for det er der kremen av norskdyrkede grønnsaker er å finne for tiden.

Med mindre du dyrker selv, selvsagt. 

Du kan fint bruke blomkål, sommerkål og brokkoli på grillen i stedet for squash og aubergine. 

Poenget med denne retten er å framheve de gode smakene uten å "forkludre" med mye krydder. Den eneste utskeielsen er altså den kremete gorgonzolaen (av typen dolce som betyr søt eller mild). Men den kan fint erstattes av annen type kremost om du ikke er så glad i blåmugg (selv om den er svært svak i dette tilfellet). Taleggio er et annet italiensk alternativ.

Skal det være norsk, gå for en ung rødkittost som Holtefjell Ung eller Solglad fra Himmelspannet. De er milde og myke, men likevel med mye karakter.

Våre beste oppskrifter med kylling finner du her

Spinat- og ostefylt kyllingbryst med grillede grønnsaker

Spinat- og ostefylt kyllingbryst med grillede grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Varm litt olje i en stekepanne.
  2. Ha i spinat (skylt og tørket) og vend den rundt i pannen slik at den faller sammen.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Del kyllingfiletene nesten gjennom - på langs med bordplaten - slik at de kan brettes ut.
  5. Smør ost på filetene og legg spinaten oppå.
  6. Rull sammen og brukt evt tannstikker (uten smak) for å holde dem sammen.
  7. Varm smør i den samme stekepannen.
  8. Stek filetene på middels varme på hver side slik at de får en pen brun overflate.
  9. La filetene ettersteke på svak varme til de er gjennomstekte.
  10. Pensle grønnsakene med litt olje og grill dem i en grillpanne eller på grill i noen minutter på hver side. 
  11. Krydre grønnsakene med salt og pepper.
  12. Server kyllingfiletene med grønnsakene, oliven, friske urter og gjerne godt brød til

Våre beste oppskrifter med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri
Dagens rett

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri

Det er altså chimichurrisausen som setter fart på smaksløkene i denne oppskriften med biff i bagett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her