Ovnsbakt utbrettet kylling med pesto
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Klipp ut ryggbenet på kyllingen og brett den ut med brystet opp. Press den flat med håndflaten.
Bland pestoen i en foodprosessor.
Løsne forsiktig skinnet fra kjøttet på hele kyllingbrystet samt på lårene og fyll lommen med pesto.
Legg kyllingen med brystet opp i en ildfast form. Pensle med olje og dryss over salt og pepper.
Stek kyllingen i stekeovnen ved 180 grader i 50-60 minutter. Pensle kyllingen et par ganger under steking med stekesjyen som har dannet seg i formen.
Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet for å se om kyllingen er ferdig. Dersom kjøttsaften som renner ut er klar, er kyllingen ferdig stekt.
Server kyllingen med poteter og lettkokte aspargesbønner, gulrøtter og vårløk.
Her har du mange andre retter med kylling
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Alf Børjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Occhipinti SP 68 Bianco 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 279,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
L'Armangia Barbera d'Asti 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 134,90 Basisutvalget -
89 Poeng
Pieropan Ruberpan Valpolicella Classico Superiore 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 279,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Villa Job Guastafeste 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 367,10 Bestillingsutvalget

