DAGENS RETT: Enkel spagettisaus med gulrot og selleri

Dagens rett Enkel spagettisaus med gulrot og selleri

Prøv denne pastasausen

Og det bare med grønnsaker. Her er oppskriften. Det er lov å jukse og ha på litt kjøtt.

Det er så mye smak i rotgrønnsaker at kjøtt er helt unødvendig for å lage en riktig fyldig pastasaus. Men om du insisterer, kan du tilsette litt stekt kvernet kjøtt eller grov pølse - slik får du også brukt opp litt rester.

Se våre andre oppskrifter med pasta

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Enkel spagettisaus med gulrot og selleri

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Rens og finhakk løk og hvitløk. Vask, skrell og riv gulrøtter og selleri. Skjær tomatene i terninger. Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte.

Hvis du ønsker en vegetarrett, utelater du dette: Tilsett karbonadedeigen eller pølse kuttet i biter og stek den.

Tilsett grønnsakene og tomatpuré.  Tilsett buljongen/kraften og oregano, og la sausen koke i ca. 20 minutter. Ønsker du en sterkere saus, kan du tilsette mer krydder og gjerne en hakket chili. Et par laurbærblad som får koke med i sausen gir en ekstra godt smak, men er ikke nødvendig. Server sausen med nykokt spagetti.

Her er alt du trenger å vite om pasta

Se alle våre andre oppskrifter med pasta

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen