Enkel spagettisaus med gulrot og selleri

Prøv denne pastasausen

Og det bare med grønnsaker. Her er oppskriften. Det er lov å jukse og ha på litt kjøtt.

Det er så mye smak i rotgrønnsaker at kjøtt er helt unødvendig for å lage en riktig fyldig pastasaus. Men om du insisterer, kan du tilsette litt stekt kvernet kjøtt eller grov pølse.

Se våre andre oppskrifter med pasta

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Enkel spagettisaus med gulrot og selleri

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Rens og finhakk løk og hvitløk. Vask, skrell og riv gulrøtter og selleri. Skjær tomatene i terninger. Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte.

Hvis du ønsker en vegetarrett, utelater du dette: Tilsett karbonadedeigen eller pølse kuttet i biter og stek den.

Tilsett grønnsakene og tomatpuré.  Tilsett buljongen/kraften og oregano, og la sausen koke i ca. 20 minutter. Ønsker du en sterkere saus, kan du tilsette mer krydder og gjerne en hakket chili. Et par laurbærblad som får koke med i sausen gir en ekstra godt smak, men er ikke nødvendig. Server sausen med nykokt spagetti.

Her er alt du trenger å vite om pasta

Se alle våre andre oppskrifter med pasta

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen