DAGENS RETT: Denne pastaretten blir en suksess - Aperitif.no
Dagens rett

Pasta med rosenkål, cherrytomat og chorizo

Denne pastaretten blir en suksess

Denne pastaretten blir en suksess

Lettlagde pastaretter er som skapt for travle hverdager, og denne oppskriften har en spennende spansk vri.
Redaksjonen
28 Januar 2021 - 02:00

Rosenkål i pastaretten er ikke akkurat vanlig og i hvert fall ikke spansk. Men det gir den ekstra metthetsfølelse. Også fordi mengden spekepølse, i dette tilfellet chorizo, må holdes nede i en slik rett.

Her er det brukt spagetti, men alle typer pasta passer. Etter humør og tilgang. Trenger du ideer, eller har du gått deg vill i alle de forskjellige pastatypene som finnes og hva de brukes til? Fortvil ikke - alt du ønsker å vite om pasta finner du her hos Apéritif.

Her kan du lære mer om pasta 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Pasta med rosenkål, cherrytomat og chorizo

Pasta med rosenkål, cherrytomat og chorizo

Fremgangsmåte

Kok opp rikelig med saltet vann.

Legg i pastaen sammen med renset rosenkål og kok pastaen etter anvisning på pakken (sammen med rosenkålen). Sil kokevannet fra.

Skjær pølsen i terninger eller strimler og bland dem sammen med pasta og rosenkål.

Bland inn tomater og olje, smak til med salt, pepper og kajennepepper og la retten bli gjennomvarm.

Dryss over hakket frisk basilikum og høvlet parmesan.

Retten er god alene, men du kan også servere litt godt brød ved siden av.

Tips: Du kan godt bruke en god spekeskinke i denne retten i stedet for chorizoen

Her finner du flere deilige pastaretter

Apéritifs store pastaguide - her finner du alt om pasta

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når du legger masse urter under skinnet på kyllingen, får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett
Hel kylling med urter

Når du legger masse urter under skinnet på kyllingen, får du en helt annen smaksopplevelse

Den smaker dessuten så vårlig som overhodet mulig, og er dermed en fin anledning til å by inn på søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Hel ishavsrøye er noe av det enkleste og beste du kan lage på grillen
Dagens rett
Grillet hel Ishavsrøye med tomat- og fennikelsaus og potetpure

Hel ishavsrøye er noe av det enkleste og beste du kan lage på grillen

En fisk er nok til to porsjoner, og trenger ikke lang tid på grillen. Tilbehøret kan du lage klart på forhånd og så varme opp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Alkoholfri eller alkoholsvak - valget er ditt, uten at du må gå på akkord med smaken
Ukens drink
Clover Club med mindre eller ingen alkohol

Alkoholfri eller alkoholsvak - valget er ditt, uten at du må gå på akkord med smaken

I sin første bok - Drinkboka - kommer den renommerte bartenderen Anne Maurseth blant mye annet med gode råd om hvordan selv klassiske drinker kan gjøres sågar helt uten alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du serverer kyllingfileten som en kyllingsalat med avocado, jordbær og en frisk myntedressing, blir sommerstemningen stor
Dagens rett
Sommerlig kyllingsalat med avocado, jordbær og myntedressing
Forsiden akkurat nå
Når du legger masse urter under skinnet på kyllingen, får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett
Hel kylling med urter

Når du legger masse urter under skinnet på kyllingen, får du en helt annen smaksopplevelse

Den smaker dessuten så vårlig som overhodet mulig, og er dermed en fin anledning til å by inn på søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Hel ishavsrøye er noe av det enkleste og beste du kan lage på grillen
Dagens rett
Grillet hel Ishavsrøye med tomat- og fennikelsaus og potetpure

Hel ishavsrøye er noe av det enkleste og beste du kan lage på grillen

En fisk er nok til to porsjoner, og trenger ikke lang tid på grillen. Tilbehøret kan du lage klart på forhånd og så varme opp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 27. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer

Så Stock er det denne kvelden duket for bobler i ypperste klasse fra Champagne Louis Roederer, Champagne Valentin Leflaive og André Clouet satt til lekre retter som er disse edle dråper verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du waldorfsalat
Guide
3 oppskrifter på waldorfsalat

Slik lager du waldorfsalat

Det mest klassiske følget til nyttårskalkunen av alle er waldorfsalat. Her får du tre forskjellige oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 23. mai i Oslo

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård

Domaine de la Suffrene og Château de Roquefort drar i gang en vennskapelig duell om hvilke av deres sommerlige Provenceviner som passer best til kveldens delikate meny

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Alkoholfri eller alkoholsvak - valget er ditt, uten at du må gå på akkord med smaken
Ukens drink
Clover Club med mindre eller ingen alkohol

Alkoholfri eller alkoholsvak - valget er ditt, uten at du må gå på akkord med smaken

I sin første bok - Drinkboka - kommer den renommerte bartenderen Anne Maurseth blant mye annet med gode råd om hvordan selv klassiske drinker kan gjøres sågar helt uten alkohol.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her