Dagens rett

Stekte grove pølser med mos av poteter, kålrot og gulrot

Det er en grunn til at pølser og mos er en favoritt
Foto: (photohaydar)

Det er en grunn til at pølser og mos er en favoritt

Og det er fordi det smaker så utrolig godt. Forutsetningen er selvsagt at pølsene er gode og at mosen er hjemmelaget.
05 Januar 2023 - 01:00

Kyllingpølser er ikke pølser, bare for å slå det fast med en gang. For å få til en skikkelig smak på kombinasjonen pølser og mos, må det pølser av kaliber til. Grove sådanne. Ikke vær redd for at de er fete, for når du steker dem blir mesteparten liggende igjen i panna.

Om du er lei av kålrot etter julefeiringen, kan du fint droppe den og heller lage mosen med bare poteter, eller med potet og gulrot. 

Kålrot og gulrot trenger lenger varmebehandling enn poteter. Men de skal jo blir til mos, så det er ingen katastrofe om de blir litt overkokt. 

Cumberlandsausen kan droppes, eller du kan lage den med en blanding av ketchup og worcestershiresaus . Målet er å få litt syre, sødme og krydder inn i smaksbildet. 

Alle de gode pølseoppskriftene finner du her

Stekte grove pølser med mos av poteter, kålrot og gulrot

Stekte grove pølser med mos av poteter, kålrot og gulrot

Fremgangsmåte

  1. Stek pølsene ved middels eller svak varme i litt olje om pølsene er magre. Om de er fete kan de stekes i eget fett.
  2. Når pølsene er gjennomvarme og har fått en gyllen og fin stekeoverflate og farge på skinnet, er de klare. Hold dem varme.

Mandelpotet-, kålrot og gulrotstappe:

  1. Skrell kålrot og gulrot og skjær dem i terninger. Ha dem i en kjele med vann halvveis opp og kok opp. La koke i 15 minutter.
  2. Skrell så potetene og del i terninger. Tilsett potetene i kjelen og kok videre i 10 minutter til alt er mørt. Hell fra vannet (ta vare på det) og mos godt.
  3. Spe med litt melk/matfløte og/eller kokevannet. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt revet muskat.

Cumberlandsaus:

  1. Varm opp cumberlandsaus med litt vann og appelsinsaft.
  2. Server ved siden av pølsene eller hell den over mosen. 

Tips: Cumberlandsaus kjøper du ferdig i velassorterte butikker. 

Alle de gode pølseoppskriftene finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her