Dagens rett

Pølser med ratatouille

Slik blir pølsemidddagen en virkelig fest

Slik blir pølsemidddagen en virkelig fest

Du trenger skikkelig gode pølser og en håndfull grønnsaker. Med ratatouille blir også de som ikke liker pølser fornøyde.
27 Januar 2022 - 00:00

At det er mulig å ikke like pølser, er lett å forstå om du er veggis eller om du ikke har smakt virkelig gode pølser, grove med mye fett og gjerne spennende krydder.

Disse karene lager akkurat slike pølser 

Det er kanskje ikke tema for alle midtvinters. Men da er det bare å nøye seg med ratatouillen, for den er så lett og vegetarisk som en rett kan være. Husk å lage stor porsjon, for den smaker godt som restemiddag - gjerne gratinert med ost på toppen. 

Se våre andre oppskrifter på ratatouille

Pølser med ratatouille

Pølser med ratatouille

Fremgangsmåte

Skjær et kryss i toppen på tomatene og dypp dem i kokende vann. Trekk av skinnet, del i båter, ta evt. ut frøene. Bruker du hele hermetiske tomater, skjærer du dem opp og tar vare på kraften. 

Rens og del løken i båter, paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløken.

Ha olje i en kjele eller stekepanne med høye kanter og tilsett hvitløken. La den surre litt før du tilsetter løken. Surr videre til den er myk og tilsett resten av grønnsakene (og evt tomatkraften). Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i ca. 15 minutter.

Stek pølsene i middels varm stekepanne uten fett om du bruker grove pølser.

Smak ratatouillen til med urtekrydder, salt og pepper. Server med pølser, bagetter eller godt brød.

Tips:
Husk å lage stor porsjon, for ratatouille smaker godt som restemiddag - gratinert med ost på toppen. 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her