På de neste sidene finner du en rekke måter å utnytte de lekre bringebærene

Sensommeren er høytid for plukking av bringebær. Har du ikke allerede sikret deg en god ladning er det bare å finne frem bøtter og spann og begi seg ut i skog og mark, eller legge turen innom grønnsakshandelen.    

Kan brukes til alt

Friske bær er fantastiske å spise som de er, men du kan også lage deilig frisk saft, syltetøy eller gelé. Bringebær er dessuten et fast innslag på dessert- og kakebordet.

De lekreste kaker og desserter med bringebær

Bringebær er som skapt for drinker og cocktails. Med nyplukkede bær får du en helt annen og friskere smak.

Drinkoppskriftene med bringebær

Bringebær bør brukes så raskt som mulig etter at de er plukket. De holder seg best hvis du oppbevarer dem tørt, mørkt og så kaldt som mulig.

Slik sikrer du sommerens bær

Bringebær skal være tørre utenpå, men likevel saftige.

Enkelt å få tak i

Det dyrkes mer og mer bringebær her i landet, og det er ikke lenger vanskelig å finne kurver med fristende bær i helt vanlige dagligvarebutikker.

Faktisk er bringebær blant matvarene som øker mest i popularitet.

- Selv barn ned i 12-årsalderen kjøper nå bær som godteri. Også unge voksne er blitt flinke til å bruke bær i kosten, gjerne til frokost eller som erstatning for søtsaker, sier informasjonssjef i Bama, Hanne Linnert.

Flere typer

Bringebærene kommer opprinnelig fra Asia, og kom ikke til Norden før på 1700-tallet.

Selv om de fleste av oss forbinder bringebær med røde bær, kan du også finne hvite, svarte, oransje og gule bringebær.

Du vil også kjenne en stor forskjell i smaken på ville bringebær og hagebringebær. De ville bærene har en mye sterkere smak og duft enn hagebærene, selv om de er langt mindre.

Lekre oppskrifter

Det er særlig i søte retter du finner bringebær, slik som i desserter, kaker, i dessertsauser eller naturell.

De kan også gjøre seg i salte retter, enten som en del av en saus eller kanskje til østers slik du finner i oppskriften nedenfor.

For den som har mye bær og lurer på hvordan de best skal oppbevares kan syltetøy og saft være løsningen. Og skulle du ha behov for ytterligere inspirasjon eller flere oppskrifter? Ja, da burde du ta en titt innom vår rikholdige kokebok .

På de neste sidene finner du fristende oppskrifter med bringebær

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pai gir sikker middagsseier
Dagens rett
Skinke- og løkpai

Pai gir sikker middagsseier

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her