Godbiter i pollisten
Prøv noen mirakuløst gode burgundere

Prøv noen mirakuløst gode burgundere

Fanny Sabre ypper seg overfor eliten i Burgund med sine superlekre nesten-naturviner i både rødt og hvitt.
Aase E. Jacobsen
23 Juli 2016 - 19:24

Fanny Sabre Volnay 2014 er en usedvanlig lekker vin med herlige bærtoner, stor friskhet og veldig balansert fasthet samt ikke minst volnays karakteristiske fløyelsaktige karakter. En pinot noir som får deg til å drømme om neste munnfull og som er sublim på matbordet.

Den er laget av Fanny Sabre som i veldig ung alder måtte ta over familiens 4,5 hektar da faren døde i 2000. I de første fem årene fikk hun og moren hjelp av Philippe Pacalet som er kjent for sin naturlige vinmaking (og at han er nevøen til Marcel Lapierre, en av pionerene på dette området). Noe som for alltid forandret Sabre-vinene. Faren hadde nemlig fulgt et mer konvensjonelt regime.

Denne Pommard-produsenten lager også fantastiske prisgunstige viner på helt naturlig vis

Fanny har valgt samme retning som sin læremester som nå er helt ute av virksomheten, bortsett fra at hun bruker litt mer svovel. Men det er likevel snakk om svært små doser og det kun etter at vinen er ferdig og før flasketapping. Derfor er ikke vinene for naturviner å regne, selv om de har den åpne kjøttfulle bærkarakteren som kjennetegner mange (gode) naturviner

Selve vinkjelleren ligger i Pommard, nabolandsbyen til Volnay. Også herfra lager hun en sublim pinot noir. Fanny Sabre Pommard 2014 er akkurat slik en pommard skal være med de forventete tonene av skogbunn, litt lær og urter samt syrlig og sødmefylt rød frukt. En super matvin som også vil lagre veldig godt.

De få hektarene til tross lager hun en rekke viner, også hvite. Fanny Sabre Meursault 1er Cru Les Charmes 2014 er imponerende god med en usannsynlig god og lekker frukt og syrefriskhet. Og en fantastisk matvin som kommer til å utvikle seg videre i minst 10 år.

Også den vanlige hvite burgunderen, Fanny Sabre Bourgogne Blanc 2014, er super i sin kategori, men da selvsagt til en langt gunstigere pris.

Det eneste aberet med disse vinene er at samtlige kun finnes i svært små kvanta. Pommarden er i skrivende stund den som har best tilgjengelighet, men vi snakker fortsatt bare om tosifrete antall. Hennes vanlige pinot noir, Fanny Sabre Bourgogne Rouge 2014, har jeg ikke smakt i gjeldende 2014-årgang. Men derimot på nytt som 2013, og den har så absolutt vokst på de to årene siden sist, samlet seg, kan man si, men helt uten antydning til at alderen har gjort seg gjeldende. Den naturvinaktige karakteren er nå borte og vinen har fått stadig mer karakter av opprinnelsen som er parseller i Pommard.

Med Fanny Sabre gjelder det så absolutt å kjenne sin besøkelsestid, for dette smaker altså veldig godt allerede, og vil gjøre det i mange år framover.

Se alle vinene fra Fanny Sabre her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her