Godbiter i pollisten
Prøv noen mirakuløst gode burgundere

Prøv noen mirakuløst gode burgundere

Fanny Sabre ypper seg overfor eliten i Burgund med sine superlekre nesten-naturviner i både rødt og hvitt.
Aase E. Jacobsen
23 Juli 2016 - 20:24

Fanny Sabre Volnay 2014 er en usedvanlig lekker vin med herlige bærtoner, stor friskhet og veldig balansert fasthet samt ikke minst volnays karakteristiske fløyelsaktige karakter. En pinot noir som får deg til å drømme om neste munnfull og som er sublim på matbordet.

Den er laget av Fanny Sabre som i veldig ung alder måtte ta over familiens 4,5 hektar da faren døde i 2000. I de første fem årene fikk hun og moren hjelp av Philippe Pacalet som er kjent for sin naturlige vinmaking (og at han er nevøen til Marcel Lapierre, en av pionerene på dette området). Noe som for alltid forandret Sabre-vinene. Faren hadde nemlig fulgt et mer konvensjonelt regime.

Denne Pommard-produsenten lager også fantastiske prisgunstige viner på helt naturlig vis

Fanny har valgt samme retning som sin læremester som nå er helt ute av virksomheten, bortsett fra at hun bruker litt mer svovel. Men det er likevel snakk om svært små doser og det kun etter at vinen er ferdig og før flasketapping. Derfor er ikke vinene for naturviner å regne, selv om de har den åpne kjøttfulle bærkarakteren som kjennetegner mange (gode) naturviner

Selve vinkjelleren ligger i Pommard, nabolandsbyen til Volnay. Også herfra lager hun en sublim pinot noir. Fanny Sabre Pommard 2014 er akkurat slik en pommard skal være med de forventete tonene av skogbunn, litt lær og urter samt syrlig og sødmefylt rød frukt. En super matvin som også vil lagre veldig godt.

De få hektarene til tross lager hun en rekke viner, også hvite. Fanny Sabre Meursault 1er Cru Les Charmes 2014 er imponerende god med en usannsynlig god og lekker frukt og syrefriskhet. Og en fantastisk matvin som kommer til å utvikle seg videre i minst 10 år.

Også den vanlige hvite burgunderen, Fanny Sabre Bourgogne Blanc 2014, er super i sin kategori, men da selvsagt til en langt gunstigere pris.

Det eneste aberet med disse vinene er at samtlige kun finnes i svært små kvanta. Pommarden er i skrivende stund den som har best tilgjengelighet, men vi snakker fortsatt bare om tosifrete antall. Hennes vanlige pinot noir, Fanny Sabre Bourgogne Rouge 2014, har jeg ikke smakt i gjeldende 2014-årgang. Men derimot på nytt som 2013, og den har så absolutt vokst på de to årene siden sist, samlet seg, kan man si, men helt uten antydning til at alderen har gjort seg gjeldende. Den naturvinaktige karakteren er nå borte og vinen har fått stadig mer karakter av opprinnelsen som er parseller i Pommard.

Med Fanny Sabre gjelder det så absolutt å kjenne sin besøkelsestid, for dette smaker altså veldig godt allerede, og vil gjøre det i mange år framover.

Se alle vinene fra Fanny Sabre her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her