Pepperkakehus-pops

Pepperkakehus-pops

Fremgangsmåte

  1. Pepperkakedeig:
  2. Bland bakepulveret med halvparten av melet. Kok opp vann og sukker.
  3. Ta kasserollen av platen. Tilsett sirup, matfett, nelliker, kanel og ingefær i det varme sukkervannet. Rør til en jevn røre.
  4. Rør deretter inn melblandingen. Deigen skal være løs, den hardner når den avkjøles.
  5. Dekk deigen med plastfolie og la den stå kaldt.
  6. Tips:
  7. Pepperkakedeigen holder seg i en uke i kjøleskapet, så lag deigen i god tid og bak etterpå. Denne oppskriften går det også fint å halvere.
  8. Glasur:
  9. Hell eggehviten i en ren og tørr bolle, helst av rustfritt stål. Visp til hardt skum med kjøkkenvisp.
  10. Sikt det meste av sukkeret i eggehviten og tilsett eddiken. Fortsett å vispe i minst 5 minutter til glasuren er tykk, luftig og glansfull. Tilsett litt vann om den blir for tykk.
  11. Bland i noen dråper karamellfarge om du ønsker farget glasur.
  12. Slik lager du pepperkakehus-pops:
  13. Lag gjerne maler av stivt papir till huskroppene etter egne mål: 2 kortsider, 2 langsider og 2 takdeler til hvert hus.
  14. Kjevl ut deigen tynt på ett lett melet bakebord. Legg malene på deigen og skjær ut delene.
  15. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  16. Stekes midt i ovnen i 3-5 minutter ved 225 grader (varmluft 200 grader).
  17. Sett sammen husdelene med glasur. Pynt husene med glasur, strøssel og godteri. Sett hvert hus på en pinne. Fest pinnene med glasur.
  18. Dekorasjon:
  19. Strøssel eller annen kakepynt.
  Tips:
Om husdelene endrer form, kan du anvende en fin osteraspe for å tilpasse dem etter at de er avkjølt.
 

Sendt inn av Regal

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her