JULEMAT: Prøv noen nye pepperkaker - uten pepper

Julemat Julebakst

(RuthBlack)

Hva med minipepperkakehus?

 

Pepperkakehus-pops

Fremgangsmåte

Pepperkakedeig:
Bland bakepulveret med halvparten av melet. Kok opp vann og sukker.

Ta kasserollen av platen. Tilsett sirup, matfett, nelliker, kanel og ingefær i det varme sukkervannet. Rør til en jevn røre.

Rør deretter inn melblandingen. Deigen skal være løs, den hardner når den avkjøles.

Dekk deigen med plastfolie og la den stå kaldt.

Tips:
Pepperkakedeigen holder seg i en uke i kjøleskapet, så lag deigen i god tid og bak etterpå. Denne oppskriften går det også fint å halvere.
 
Glasur:
Hell eggehviten i en ren og tørr bolle, helst av rustfritt stål. Visp til hardt skum med kjøkkenvisp.
 

Sikt det meste av sukkeret i eggehviten og tilsett eddiken. Fortsett å vispe i minst 5 minutter til glasuren er tykk, luftig og glansfull. Tilsett litt vann om den blir for tykk.

Bland i noen dråper karamellfarge om du ønsker farget glasur.

Slik lager du pepperkakehus-pops:
Lag gjerne maler av stivt papir till huskroppene etter egne mål: 2 kortsider, 2 langsider og 2 takdeler til hvert hus.
 

Kjevl ut deigen tynt på ett lett melet bakebord. Legg malene på deigen og skjær ut delene.

Legg dem på en stekeplate med bakepapir.

Stekes midt i ovnen i 3-5 minutter ved 225 grader (varmluft 200 grader).

Sett sammen husdelene med glasur. Pynt husene med glasur, strøssel og godteri. Sett hvert hus på en pinne. Fest pinnene med glasur.

Dekorasjon:
Strøssel eller annen kakepynt.
 
Tips:
Om husdelene endrer form, kan du anvende en fin osteraspe for å tilpasse dem etter at de er avkjølt.
 
 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Klubbkokken serverer: Saltbakt ribbe

Glem alt du har lært – Slik får du saftig ribbe med knasende sprø svor. Hver eneste gang.

Skikkelig sprø svor og saftig svinekjøtt. Finnes det noe deiligere? Den tilfredsstillende følelsen du får når du hører svoren knase, samtidig som svinekjøttet smelter i munnen på deg. Det er ikke rart at ribba har fått hedersplassen på julebordet. Les hele saken

Til toppen