JULEMAT: Prøv noen nye pepperkaker - uten pepper

Julemat Julebakst

(RuthBlack)

Tre alternativer pepperkakeoppskrifter

 

Pfefferkuchen

Fremgangsmåte

Smelt sukker og sirup. Avkjøl litt. Bland inn Melange og sjokolade smeltet i vannbad. Bland inn krydder og bakepulver. Hell flytende ingredienser i en stor bolle, og rør inn hvetemel til passe deig. Avkjøles over natten.

Kjevles til ca. 3 mm tykkelse. Trykk ut kaker med pepperkakeform. Stekes på ca. 175 grader. Ønskes en mykere tysk pepperkake, kjevles til ca.6,5 mm. Husk da å senke steketemperatur litt og øke steketiden. Avkjøles før de eventuelt pyntes med glasur og nytes. Oppbevares i tett boks etter de er avkjølt.

Obs! Vær ekstra nøye med mengden ingredienser. Da oppnår du et perfekt resultat.

Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før

Og veldig mange oppskrifter på kaker finner du her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Lettvinte pepperkaker

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 ts
Pynt

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader.

Rør smør, sukker og sirup sammen til en jevn og smidig blanding. Rør i rømme og krydder.

Bland mel og natron og rør det deretter inn i blandingen. Arbeid sammen til en deig.

Rull kuler, ca. 2 cm i diameter, og legg på bakepapirkledd plate. Trykk til hver kule med en gaffel. Legg en mandel på hver kake.

Stekes midt i ovnen i ca. 18 minutter.

Prøv noen nye pepperkaker - uten pepper

Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før

Og veldig mange oppskrifter på kaker finner du her

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen