Kake
Prøv ostekake på et spyd

Prøv ostekake på et spyd

Oppskriften på denne herlige desserten med ostekake, ananas, jordbær og sjokolade er dessuten veldig lettlaget.
23 Mai 2013 - 07:10

Tre ostekakebiter på et spyd med ananas og jordbær og dypp i sjokoladesaus. Dermed har du en veldig sommerlig vri på manges favorittkake.

For barn i alle aldre

Perfekt fingermat til terrassen, som dessert etter et måltid eller til barneselskapet.

Finn andre desserter her

Uansett alder på gjestene vil de fryde seg over de gode smakene.

Andre gode kaker finner du her

Kombinasjonen av sjokolade, anis og salt er genial i møte med den myke ostekaken og den friske og søte frukten. Lag gjerne dobbel porsjon av sausen for den får garantert bein å gå på.

TIPS: Bytt gjerne ananasen ut med andre sommerlige frukter. Se flere kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og ble nummer to i Hele Norge baker på TV3.

Les mer om Anne-Brith her

Fruktspyd med ostekake og sjokoladesaus

Fruktspyd med ostekake og sjokoladesaus

Fremgangsmåte

  1. Ostekake:
  2. Sett ovnen på 175 grader.
  3. Miks sammen mascarpone, philadelphiaost, sukker, fløte, mel og salt. Miks dette til du får en jevn og fin røre.
  4. Ha i melk og frø fra en vaniljestang. De får du ut ved å snitte den, og skrape ut frøene.
  5. Ha i ett og ett egg av gangen og rør til alt er blandet fint inn i røren.
  6. Hell røren i en form 20×20 cm firkantet form.
  7. Stek kaken i 35-45 minutter.
  8. Avkjøl kaken i kjøleskap i 4-6 timer eller over natten.
  9. Sjokoladesaus:
  10. Smelt finhakket sjokolade over vannbad, og tilsett hele stjerneanis.
  11. Det er viktig at temperaturen aldri overstiger 50 grader. Bruk termometer, og la sjokoladen ha en konstant temperatur mellom 40 0g 50 grader, mens du rører inn kremfløten gradvis, til du får en fin flytende saus.
  12. La stjerneanisen ligge i sausen under samme temperatur i minst 20 minutter. Da vil smaks- og duftstoffene trekke ut av krydderet og inn i sausen. Fisk dem så opp av sausen.
  13. Snitt vaniljestangen, og skrap ut frøene tilsett disse i sausen, etterfulgt av en klype havsalt. Rør sausen til den er glatt og fin, og la den stå over vannbadet. Temperaturen kan godt falle nå.
  14. Servering:
  15. Skjær av toppen på jordbærene og skjær biter av ananas.
  16. Lag spyd ved å tre på toppen av jordbæret først, etterfulgt av ananas, bunn av jordbæret og så til slutt en ostebit på 4×4 cm.

Sett spydene på et fat og server med sjokoladesausen.

TIPS
Bytt gjerne ananasen ut med andre sommerlige frukter.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Du kan fint lage en drink med to ingredienser. Denne gir maks uttelling
Ukens drink
Forsiden akkurat nå
Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her