Egg, tomat og basilikum er en fantastisk kombinasjon. Det smaker av sol og sommer, og gjør mandagen solfylt uansett vær.
Se alle de fristende oppskriftene på omelett
Omelett med ost og tomatsalsa
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Visp sammen egg og vann.
Hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i.
Trekk røren inn mot midten, slik at massen på toppen flyter ut til sidene.
Legg på revet ost og brett den ene halvdelen over på den andre. Hvelv omeletten over på tallerken, slik at undersiden kommer opp.
Flå eventuelt tomaten (legg den i kokende vann i ca. 10 sekunder, deretter over i iskaldt vann.)
Del tomaten, ta ut frøene og skjær tomatkjøttet i terninger.
Skjær agurken i terninger. Bland tomat og agurk og hell over olje og eddik. Smak til med sukker og pepper.
Ha i den hakkede basilikumen.
Server omeletten med tomatsalsa. Dryss flaksalt over før servering.
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Leter du etter andre oppskrifter på omeletter finner du 50 stykker her
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Astrid Hals