Reinsdyrfilet

Det er søndag og påsken er over oss. Vi trår til like godt først som sist og serverer deg en lekker viltsteik. Reinsdyr krever egentlig ikke så mye av vinen du serverer til, men det er likevel visse viner som passer svært godt. Det går sjelden feil dersom du velger vin fra Rhône. Imidlertid velger vi oss også en artig sak fra Uruguay!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Reinsdyrfilet

Fremgangsmåte

Brun fileten pent på alle sider i varm panne. Krydre med salt og pepper. Legg fileten over i et ildfast fat og sett i stekeovnen på 225° C i 5-8 minutter. La fileten hvile i 10 minutter før den skjæres i tykke skiver. Server reinsdyrfilet med sopp i form, ovnsbakte poteter og saus med sherryeddik og løk.

Sopp i form:
Del soppen i båter og surr den lett i en panne. Tilsett finhakket timian og smak til med salt og pepper. Pisk sammen egg, melk og finhakket gressløk og persille. Ha soppen over i et ildfast fat og hell over eggeblandingen. Stek på 175° C i ca. 20 minutter til soppen er mør og formen har fått en gyllen farge.

Ovnsstekte potetbåter:
Vask potetene godt og del i båter. Legg dem i en langpanne og hell på olje. Bland godt. Dryss over salt og urter. Stek potetene på 200 °C i 20-30 minutter. Bruk en spiss kniv for å se om potetene er møre. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene. Da får potetene en sprø og gyllen skorpe.

Saus med sherryeddik og løk:
Rens og del løken i båter. Ha sukker i en kjele og varm det til det blir brunt. Tilsett sherryeddik og la det koke til sukkerklumpene har løst seg opp. Ha i smør, løk og kraft og la alt småkoke i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen