Rett og slett en genial epledrink

Rett og slett en genial epledrink

Når Apple Martini ikles norske epler, blir den helt fantastisk. Her er den enkle oppskriften.

Få Ukens drink som nyhetsbrev

En klassisk Apple Martini inneholder normalt vodka og eplelikør ristet over is. Akkurat når drinken oppstod er imidlertid uvisst. Men en variasjon av drinken ble populær på slutten av 90-tallet etter at Julie Reiner, nåværende eier av Clover Club og Flatiron Lounge i New York, kom til byen for jobbe som bartender.

Ferske produkter

Hun hadde tidligere jobbet i San Fransisco hvor de lenge hadde hatt en kultur for bruk av ferske ingredienser. I New York derimot var det først med cocktailkongen Dale DeGroff (fra slutten av 1980-tallet) at ferske produkter igjen kom bak bardisken.

Etter at Julies versjon av klassikeren kom på kartet, fikk mange øynene opp for hvordan den kunne endres. Calvados i stedet for vodka eller eplelikør, bruk av nypresset eplejuice, infusjoner med sprø epler, eplesider og epleeddik.

Dette kjennetegner god eplejuice

Slik blir god calvados til

Resultatet er mange utgaver og variasjoner som er mye mer gjennomtenkte og gir drinker med mer dybde og karakter enn den originale vodka- og eplelikør- versjonen.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender .

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Apple Martini

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4.5 stk
cl
eller
norsk fatlagret eplebrennevin
3 stk
dæsjer
litt
Angostura

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i en shaker uten is og tørrshake kraftig. Deretter tilsettes isbiter og drinken shakes på ny. Hell gjennom en sil over i et avkjølt coupetteglass.

Tips 1:
Når du bruker eggehvite i en drink, er det viktig å tørrshake først. Det er slik du får utnyttet eggehvitens bindende (og skummende) effekt.

Tips 2:
Brennevinet kan varieres. Jeg liker å bruke calvados for en mer moden eplesmak og et større smaksspekter. Men prøv gjerne en av de mange spennende nye norske eplebrennevinene. Husk at fatlagring gir mer karakter til drinken.

Tips 3:
Du kan godt knuse (muddle) ferske biter av eple i shakeren, men aller viktigst er å tenke syrlige epler. Enklest er å velge en norsk håndverkseplejuice. Bruk for all del ikke eplemost laget av konsentrat. Det blir altfor søtt og ikke like god eplesmak.

Sendt inn av

Foto: Sentralen as

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen