Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Dagens rett

Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.
Redaksjonen
16 Desember 2017 - 02:00

Det er lett å forstå om du ikke er mottakelig for å prøve noe nytt med juleribba på selveste julaften. Men det er ennå en uke igjen og denne måten å lage ribbe på tilfører det lille ekstra som du absolutt bør prøve en gang i løpet av julesesongen.

Flere lekre oppskrifter på ribbe finner du her

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ribbe i melk

Ribbe i melk

Fremgangsmåte

Gni inn ribben godt med salt og pepper og la den stå kaldt over natten eller helst i to dager.

Legg ribben i en ildfast form og gni den inn med grovkuttet rosmarin. Kutt hvitløken i to og grovkutt sjalottløk og gulrot, og legg den i formen.

Hell over 8 dl melk og bak i ovnen på 160 grader i 1½ time før du etterfyller med 2 dl melk og lar den steke i ytterligere 1½ time.

Dersom svoren ikke er helt sprø etter tre timer kan du høyne varmen litt eller bruke grillelementet på ovnen.

Når ribben er ferdigstekt skal den tas ut og hvile i minst 20 minutter, gjerne lenger, før den skjæres opp.

Sil av kraften fra ribben og bruk til sausen. Skum gjerne av ribbefettet og bruk til å steke medisterkaker og pølser i.

Tilbehøret:
Skjær epler i biter, purre i skiver, appelsin i fileter, løk og hvitløk i båter.

Stek alt dette sammen i litt godt smør til gyllent og tilsett rødvinseddik og portvin. Kok godt inn.

Saus:
Lag saus av kraften du får etter du har stekt ribben i melk.

Smelt smøret i en panne, ha i finhakket løk og stek til løken er gylden. Tilsett kraften fra ribben, og la dette koke i 5 minutter.

Tilsett melk og fløte og la alt koke videre i 5 min. Smak til med salt og pepper. Servér med rødkål og poteter.

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå er aspargesen her. Med ferdiglaget buttdeig lager du disse luksuriøse tertene på null komma niks
+
Klubbkokken serverer
Aspargesterter med blåmuggost og honning

Nå er aspargesen her. Med ferdiglaget buttdeig lager du disse luksuriøse tertene på null komma niks

Perfekt nå som festsesongen står for dør og vi alle har behov for litt uanstrengt luksus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mai byr på en håndfull lyspunkter i basishylla som er vel verd å plukke med seg
+
Tester
Nyheter basis mai 2021

Mai byr på en håndfull lyspunkter i basishylla som er vel verd å plukke med seg

Det er bare et par produkter som står i fare for å bli utsolgt, mens andre kjenninger har fått fast plass.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flytende forsmak på sommeren som gir umiddelbar lyst på en slurk til
Ukens drink

En flytende forsmak på sommeren som gir umiddelbar lyst på en slurk til

Denne friske drinken med sine dype undertoner av amerikansk whiskey stimulerer drømmene om den kommende sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bli med på en smakskraftig verdensomseiling med bobler i glasset
+
Klubb
Maiutgaven av Apéritif magasin 2021

Bli med på en smakskraftig verdensomseiling med bobler i glasset

Vi reiser gjennom ord og bilder for tiden - og maiutgaven av magasinet Apéritif er intet unntak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her