Dagens rett

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Ok, det er lett å forstå om du ikke er mottakelig for å prøve noe nytt med juleribba akkurat i dag. Men denne måten å lage ribbe på tilfører det lille ekstra som du absolutt bør prøve en gang i løpet av julehelgen.

Flere lekre oppskrifter på ribbe finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ribbe i melk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

1 kg
1 stk
1 l
Tilbehør
1 stk
0.5 stk
0.5 stk
0.5 dl
Saus
1 ss
1 ss
1 dl
1 ts
0.5 ts

Fremgangsmåte

Gni inn ribben godt med salt og pepper og la den stå kaldt over natten eller helst i to dager.

Legg ribben i en ildfast form og gni den inn med grovkuttet rosmarin. Kutt hvitløken i to og grovkutt sjalottløk og gulrot, og legg den i formen.

Hell over 8 dl melk og bak i ovnen på 160 grader i 1½ time før du etterfyller med 2 dl melk og lar den steke i ytterligere 1½ time.

Dersom svoren ikke er helt sprø etter tre timer kan du høyne varmen litt eller bruke grillelementet på ovnen.

Når ribben er ferdigstekt skal den tas ut og hvile i minst 20 minutter, gjerne lenger, før den skjæres opp.

Sil av kraften fra ribben og bruk til sausen. Skum gjerne av ribbefettet og bruk til å steke medisterkaker og pølser i.

Tilbehøret:
Skjær epler i biter, purre i skiver, appelsin i fileter, løk og hvitløk i båter.

Stek alt dette sammen i litt godt smør til gyllent og tilsett rødvinseddik og portvin. Kok godt inn.

Saus:
Lag saus av kraften du får etter du har stekt ribben i melk.

Smelt smøret i en panne, ha i finhakket løk og stek til løken er gylden. Tilsett kraften fra ribben, og la dette koke i 5 minutter.

Tilsett melk og fløte og la alt koke videre i 5 min. Smak til med salt og pepper. Servér med rødkål og poteter.

Flere gode oppskrifter på ribbe

Sendt inn av

Foto: Bård Ek

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Melk.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen