Kake
Riskrem som iskrem på julaften

Riskrem som iskrem på julaften

Om du er klar for å gjøre en vri på riskremen denne julen, bør du prøve denne oppskriften.
23 Desember 2013 - 14:10

Selv føler jeg at jeg ikke gjør annet enn å spise i julen og går fra det ene måltidet til det andre. Resultatet av dette er at jeg ofte er mett når desserten eller kakene kommer på bordet etter middagen.

Syrlig er godt

Jeg liker derfor desserter som er litt friske og lette. Gjerne desserter som er litt syrlige.

Dette drikker du til juledesserten

Men tradisjonen tro må jeg ha riskrem med bringebærsaus på julaften. Dog har jeg i år forandret litt på min kjære mammas 40 år gamle oppskrift. Jeg serverer nemlig en litt syrlig riskremis med bringebærsaus.

Flere oppskrifter på riskrem

Er du som meg og tør tukle med årelange tradisjoner og samtidig er lysten på å prøve noe nytt, er dette en fin vri på denne juleklassikeren. 

TIPS:  For en søtere variant av riskremen kan du erstatte creme fraiche med philadelphiaost eller annen kremost. Da blir syrligheten i sausen mer framtredende og riskremen oppleves søtere.  Se flere kokketips

 

Riskremis med bringebærsaus

Riskremis med bringebærsaus

Fremgangsmåte

Risgrøt:
Lag risgrøten som anvist på pakken, men ha i vaniljestang.

Del denne i to og skrap ut frø og la både frø og stang koke sammen med grøten.

Bruk gjerne en tykkbunnet kjele til dette slik at grøten ikke brenner seg. Avkjøl.

Riskrem:
Pisk fløte og sukker til myk krem. Ha grøten i og vend dette forsiktig sammen. Ha til slutt i creme fraiche og sett det hele i fryseren.

La dette stå i 2-3 timer. Rør i isen hver halvtime for å unngå at isen krystalliserer seg.

Bringebærsaus:
Kok opp vann, sukker og sitronsaft i en kjele. Ha i vaniljestangen som er delt på langs. La dette trekke.
 

Trekk kjelen fra platen og ha i bringebær. Om du bruker frosne bringebær kan det være greit å la dette trekke 20-30 minutter.

Kjør blandingen i matprosessor og sil sausen slik at du ikke får steiner i sausen.

Serveres med friske bringebær og pyntes med sitronmelisse.

Tips: For en søtere variant av riskremen kan du erstatte creme fraiche med Philadelphiaost. Da vil syrligheten i sausen bli skarpere og riskremen søtere.
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her