Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Rødløkspai med fetaost

Fremgangsmåte
En god pai som kan serveres lun eller kald sammen med en enkel salat.
Rund form, 24 cm i diameter. I stekeovnen: 225 ° C, i 50 - 60 minutter.
Ha alle ingrediensene til deigen i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet. Ta den på bordet og elt den raskt sammen. Trykk bunnen ut i en form, også godt opp på kanten. Sett den kaldt ca. 30 minutter.
Fres løken i smør på svak varme til den er myk, men uten at den har tatt farge. Tilsett eddik og honning og la den koke sammen i ca. 5 minutter til tykk, væskefri marmeladekonsistens. Legg løkblandingen i paiskallet og fordel fetaosten over. Dryss på litt pepper.
Visp sammen egg, matfløte og salt og hell det over. Stek paien til eggestanden er stivnet. Prøv med en kniv midt i paien. Blir overflaten for mørk kan du legge folie over etter ca. halve steketiden.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
-
78 POENG
-
-
84 POENG
-
85 POENG
-