Prøv kålrot bakt i ovn med chili og ingefær, gjerne med andre rotgrønnsaker.

Rotgrønnsaker egner seg godt til å bake i ovnen. Det er en enkel måte å tilberede varene på og smak og næring bevares på beste måte. Du kan bruke de rotgrønnsakene du kjenner. Prøv gjerne søtpotet, en rot som vi sikkert får se mer til i fremtiden. Søtpotet er en av de vanligste grønnsakene i Mellom-Amerika hvor den stammer fra. 

I USA er den uunnværlig til kalkunmiddagen i forbindelse med Thanksgiving i november. Den må kokes med skallet på, men den egner seg best bakt. Konsistensen minner om en melen potet, smaker søtere og fargen er orange. Søtpotet har betydelig mengder med A- og C-vitamin samt kalsium.

Kanelstekte rotgrønnsaker

Kanelstekte rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Rens grønnsakene og skjær i biter.
  2. Smør en ildfast form, legg i grønnsaker og drypp over olje. Strø på salt og kanel.
  3. Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter til grønnsakene er møre, dryss over klippet kruspersille

Server til stekt fisk eller kjøtt.

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Honningbakte rotgrønnsaker med sitron og mynte

Honningbakte rotgrønnsaker med sitron og mynte

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kutt opp rotgrønnsakene i like store biter (du kan godt bytte ut noen av grønnsakene med f.eks. rødbeter, skorsonnerot, gulbeter eller pastinakk).
  2. Legg bitene i ildfast form og ha over olje, honning, sitronskall, salt og pepper.
  3. Stek formen i ovn på 200 grader i ca 35 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør rundt i grønnsakene nå og da.
  4. Rett før servering skjæres mynten i strimler og vendes inn i rotgrønnsakene.

Tips: Smaker helt nydelig til stekt kylling.

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter

Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter

Fremgangsmåte

  1. Lag din egen blanding, beregn ca. 250 g råvare pr. person.
  2. Del sjalottløken i to.
  3. Søtpotet vaskes, deles først i to og deretter i skiver.
  4. Mandelpotetene deles i båter. Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller trekanter.
  5. Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form.
  6. Bland olivenolje, hønsekraft og sitronsaft.
  7. Ha i hakket ingefær og chilipepper. Hell væsken over grønnsakene.
  8. Dryss sukker over og bak dem i ovn på 180 grader til de er møre ca. 20-25 minutter.

Tips:
Ovnsbakte grønnsaker kan godt serveres til karbonade, kylling og røkt skinke. En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde.

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her