De saftige tomatpakkene fungerer både som saus og grønnsaker, men en liten frisk salat ved siden av vil jo ingen ta skade av.
Foretrekker du å marinere flintstekene selv er det selvfølgelig fritt frem. Prøv gjerne en av våre mange marinader.
Mariner grillmaten selv med disse gode marinadene
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Flintstek med tomatpakker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Lag små snitt i svoren på flintsteken, slik at den ikke krøller seg når den legges på grillen.
Grill flintsteken i 15-20 minutter, de første 5 minuttene på sterk varme (ca 2 minutter på hver side). Snu den ofte mot slutten. La den hvile 10 minutter etter at den er ferdiggrillet.
Skjær tomatene i skiver og kutt vårløken i ringer. Finhakk hvitløkfeddene.
Legg tomatskivene, vårløken og hvitløken på store ark av aluminiumsfolie. Dryss over hakket timian, salt og pepper.
Bland sammen olje og balsamicoeddik og drypp det over grønnsakene.
Pakk hvert folieark godt sammen. Legg dem på grillen i ca 10 minutter.
Flintsteken kan deles i 2 eller 4 stykker og spises som biff, eller den kan skjæres i skiver som en stek.
Mariner grillmaten selv med disse gode marinadene
Her finner du veldig mange herlige grillretter
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Foto: Frukt.no/Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Kinn Vestkyst Indiaøl
Norge
Volum: 0.750 Pris: 105,00 Basisutvalget -
89 Poeng
Dom. La Suffrene 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 172,00 Basisutvalget -
92 Poeng
Radikon Slatnik 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 299,90 Bestillingsutvalget -
80 Poeng
Espelt Old Vines Garnacha 2016
Spania
Volum: 0.750 Pris: 119,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Caravaglio Occhio di Terra Malvasia 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 209,90 Basisutvalget