Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Oppskrifter med løk

(IrinaAntonova)

Seibiff med løk kan lages på mange måter

 

  

Moderne seibiff med blomkålkrem, syltet og sprø løk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

800 stk
renskåret seirygg
Blomkålkrem
stk
1 ts
Løkmarmelade
1 stk
Syltet småløk
2 stk

Fremgangsmåte

Kutt seien i fine porsjonstykker. Dekk seistykkene med grovsalt og la ligge i 8 minutter. Skyll av saltet og klapp fisken tørr.

Kutt loffen på oppskjærsmaskin i 2-3 mm tykke skiver, og legg en på hvert seistykke. Stek seien med loffen ned i litt olje over middels varme til gyllen skorpe. La hvile i fem min.

La fiskestykkene steke ferdig i ovn på 200 grader i ca fem min. Server på blomkålkrem og løkmarmelade.

Blomkålkrem:
Kutt blomkålen i små buketter. Fjern stilken, og dekk den med melk. Kok blomkålen mør i melk og kjør den til glatt konsistens i foodprosessor sammen med kremost, salt og limesaft.
 
Løkmarmelade:
Skrell løken og kutt løken i småterninger som du freser blank i smør. Tilsett balsamico og kok ned. Tilsett rødvin og kok ned ytterligere sammen med sukkeret til det får en tykkere konsistens (marmelade).

Smak til med litt limesaft og salt.

Syltet småløk:
Rens de resterende 12 sjalottløkene og kok dem hele i hvit balsamicoeddik, hvitvin og sukker til de er møre.

Ta dem av og kok videre ned vesken til sirup. Vend så inn løkene før servering.

Pynt hele retten med litt gressløk og løkring.

Løkring:
Kutt små ringer av løk. La dem trekke i lunken lake av sukker/salt natten over. Klapp løken tørr og ha dem i en pose med litt mel.

Ta dem opp av posen og rist av overflødig mel, pisk sammen ett egg og dypp løkringene i dette. Ha løkringene over i en bolle med brødsmuler og dekk godt før du dypper ringene i egg og brød en gang til (dobbeltpaneres).

Løkringene frityrstekes i nøytral olje på ca 180 grader til gyldne.

Tips: Dersom du ikke har en påleggsmaskin, kan du gjerne fryse brødet og skjære skivene fint med en vanlig brødkniv i stedet. Brødsmuler lager du lett selv ved å kjøre restene av brødet i en foodprosessor til fine smuler.

Her finner du flere fristende seioppskrifter

Tips: Du kan selvsagt bruke torsk om du heller vil ha det.

Se alle våre oppskrifter med blomkål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto: Lauritzen & Westhammer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Stekt seifilet med løksmør og potetstappe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 ss
Løksmør
150 g
Hvitløkspotetstappe
8 stk
50 g

Fremgangsmåte

Strø salt på fisken ca. 1 time før tilberedning og sett den til side.

Stek fiskestykkene med skinnsiden ned i en panne med olje og smør. Snu den ikke, men stek den ca. 10 minutter fortsatt med skinnsiden ned i pannen.

Løken kokes i smør med hvitløk og estragon til smøret begynner å bli brunt.

Smak til med soyasaus og hold smøret varm uten å koke.

Kok hvitløk i smøret på svak varme uten at det tar farge i ca. 10 minutter.

Kjør deretter hvitløken i smøret med 1 dl kremfløte og bruk gjerne en stavmikser

Potetene skrelles, kokes og dampes slik at de blir melne. Mos dem med en el-visp eller en potetstapper i kjelen.

Visp inn hvitløkskremen i potetmosen og spe på med resten av den varme kremfløten. Smak til med salt og kvernet pepper. 

Server revene gulrøtter til fisken.

Her finner du mange oppskrifter med sei

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen