Dagens rett
Saftig, søt og nygrillet mais er uimotståelig

Saftig, søt og nygrillet mais er uimotståelig

Det er lite du trenger ved siden av grillet mais. Kryddersmør og spekeskinke smaker selvsagt ekstra godt.
08 August 2015 - 17:08

Nå er det bare én ting å si: Løp og kjøp! Det er lite i denne verden som smaker bedre enn nyplukket mais. Mens vi venter på norskdyrket mais, er det mye god ferskimportert mais å få tak i. Bare sjekk at maiskornene ikke er tørre.

Lag gjerne en helgrønn meny på grillen

Det er selvfølgelig ingen grunn til panikk selv om det skulle hølje ned der du er og grilling av den grunn er lite fristende. En nykokt maiskolbe smaker nesten like godt som en nygrillet maiskolbe.

Bare husk at tilberedningstiden øker med tiden siden maiskolben ble plukket. Får du tak i helt fersk vare er det ikke mange minuttene som skal til.

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Grillet mais

Grillet mais

Fremgangsmåte

  1. Mange velger å beholde "belgen" på under grillingen (pass i så fall på å legge maisen i lettsaltet vann før grillingen ellers vil belgen ta fyr), men det er mer delikat å fjerne den før tilberedning.
  2. Kok kolbene i 5-7 minutter i lettsaltet vann hvis du ikke er helt sikker på at kolbene er helt ferske. Grill dem deretter i 5-10 minutter til de er jevnt grillet rundt hele.
  3. Hvis du velger å grille dem i aluminiumsfolie, må du beregne litt mer tid, ca 12-15 minutter, og så må du huske å snu pakkene et par ganger underveis.

Server de varme maiskolbene med kryddersmøret , spansk spekemat som serranoskinke og chorizopølse, eller norsk spekeskinke.

Her finner du mange oppskrifter med mais

Grønnsaker er strålende grillmat

Mexico er maisens vugge

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kryddersmør à la Sørstatene

Kryddersmør à la Sørstatene

Fremgangsmåte

  1. Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid slik at det blir mykt.
  2. Bland alt i en hurtigmikser og kjør til jevn masse.
  3. Sett i kjøleskapet. Det skal være kaldt men ikke steinhardt når du serverer det til de varme maiskolbene.
  4. Hvis du velger å grille maisen i aluminiumsfolie, legger du et par smørklatter oppå hver kolbe før du pakker den inn.

Mange oppskrifter på kryddersmør finner du her

Her finner du veldig mange herlige grillretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her