Oppskrifter med blåbær
                Oppskrifter på kaker og desserter med blåbær
Kanadiske blåbærpannekaker
                Fremgangsmåte
- Pisk eggene lett. Bland sammen alt det tørre og tilsett eggene, smeltet smør og melk.
 - Rør godt sammen til du har en glatt røre og la stå i noen minutter.
 - Hell en øse røre i stekepanna på middels varme og slipp 6-7 blåbær på hver pannekake. Stek dem i litt smør til de er gylne på begge sider og gjenta til du har brukt opp all røren.
 - Serveres rykende varme med friske blåbær og selvfølgelig lønnesirup.
 
Gode pannekakeoppskrfiter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
Grove pannekaker med friske bær
                Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene til en glatt røre.
 - Dekk til røren og la den svelle i ca. 30 minutter.
 - Varm en stekepanne på middels varme og ha i litt olje eller smør.
 - Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt i stekepannen.
 - Snu pannenkaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekakene skal være gulbrune på begge sider.
 - Server nystekte pannekaker med friske eller rørte blåbær og en god suppe til.
 
Her finner du flere gode oppskrifter på pannekaker
Tips: Bruk de friske bærene du liker best slik som bringebær, rips eller jordbær.
Lag en av disse deilige suppene og server til pannekakene
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    86 POENG
 
Napoleonskake med blåbær
                Fremgangsmåte
- Ta butterdeigen ut av fryseren og la platene tines i ca 15 minutter.
 - Sett på ovnen, rett temperatur er oppgitt på pakken.
 - Rør halvparten av blåbærene og sukker til sukkeret er oppløst. Resten av blåbærene skal være hele.
 - Kjevle butterdeigplatene lett og skjær hver plate i to.
 - Stek kakene etter anvisning på pakken og avkjøl.
 - Pisk kremfløten stiv med vaniljesukker.
 - Vend de rørte blåbærene inn i kremen slik at den blir blå og lekker.
 - Bland inn halvparten av de hele, friske blåbærene i kremen. Resten sparer du til pynt.
 - Legg fire butterdeigskaker på fat eller asjetter. Ha rikelig med blåbærkrem på hver av dem.
 - Pynt med de friske blåbærene og legg de fire andre kakene oppå som et lite lokk.
 - Kakene må serveres straks.
 
TIPS: Ønsker du søtere krem bruker du mer sukker. Du kan gjerne pynte kakene med et melisdryss. Det er selvfølgelig fullt mulig å bruke andre bær.
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    86 POENG
 - 
                    
                    82 POENG
 
Ostekake med blåbær
                Fremgangsmåte
Til denne ostekaken trenger du en rund form, ca 24 cm i diameter.
Knus kjeksen, gjerne i en foodprosessor eller i en morter.
Tilsett smeltet smør og kjør eller rør til du får en jevn masse.
I mellomtiden visper du kremfløte stiv og blander det med kremosten. Visp videre til du får en godt blandet, luftig krem.
Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet godt ut av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet.
Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.
Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.
Sett kaken kjølig slik at den stivner, i ca. 3 timer.
Ta kaken forsiktig ut av formen og pynt med friske blåbær.
Her du veldig mange oppskrifter på herlige kaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    88 POENG
 
Bærkake i liten langpanne
                Fremgangsmåte
Pisk smør og sukker lyst og luftig.
Rør inn ett og ett egg. Tilsett melken vekselsvis med mel iblandet bakepulver og vaniljesukker.
Fordel røren i en bakepapirkledd, liten langpanne.
Dryss over bærene (evt. frosne bær trenger ikke å tine først). Stek kaken ved 175 °C i 30-35 minutter.
Dryss eventuelt melis over kaken når den er avkjølt. Kaken er svært saftig og smakfull. Den er også fin å fryse.
Her finner du veldig mange oppskrifter på deilige kaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    86 POENG
 - 
                    
                    85 POENG
 - 
                    
                    84 POENG