JULEMAT: Slik lager du din egen sild
Julemat
(Bilde: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen)

Mormor vet silderåd

Mormors franske sennepssild

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

 
0.5 ts
stk

Fremgangsmåte

Rør sammen sennep, sukker, salt og pepper slik at alt er godt blandet. Ha i den hakkede dillen. Rør inn rømme slik at det blir en fin saus.

Skyll filetene og tørk dem, eller vann dem ut hvis de er for salte. Skjær filetene i passe stykker og ha dem i sennepssausen.

Ha sennepssilden på en sterilisert krukke eller glass som egner seg til å gi bort i gave. Ha gjerne litt ekstra dill på toppen av glasset.

Sennepssilden bør trekke i 24 timer før den serveres.

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Aina C. Hole

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Mormors julesild

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

 
50 g valnøtter
1 stk
kaki-frukt
1.5 stk
Saus

Fremgangsmåte

Skyll filetene og tørk dem eller vann dem eventuelt ut litt hvis du synes de er for salte. Del dem i 1-2 cm store biter.

Del frukten i små terninger. Lag sausen ved å blande alt bortsett fra nøttene. Hakk nøttene grovt.

Bland alt lett sammen og fyll det i passende krukker eller glass. Sild må oppbevares kjølig og bør trekke minst et døgn før servering.

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen